Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 2 rozwijane listy + pola na dane
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
MakS
Potrzebuje czegos takiego do skryptu.

Na stronie mam tabele, w pierwszej kolumnie jest rozwijana lista z modulami, po wybraniu modulu w drugiej kolumnie powinna pojawic sie lista z funkcjami dostepnymi dla tego modulu, i w 3 kolumnie po wybraniu danej funkcji powinno sie pojawic albo pola do wpisania danych wymaganych przez ta funkcje albo wrecz rozwijana lista jesli jakas dana moze byc tylko wybrana z pewnego przedzialu.

Problem jest taki ze niebardzo wiem jak to zrobic i prosze was o jakies pomysly, sugestie.
nospor
Tu masz cos na temat dwóch selectów. Moze ci sie przyda. Są tam inne linki:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=33...=0&#entry189140
mike
Założe się że nie szukałeś. A na forum jest wiele tematów, z których można złożyć rozwiązanie.
Dodawanie elementów formularza
[JS] Ukrywanie i odkrywanie elementów formularza
www.quirksmode.org -> W3C DOM -> Forms -> Extending forms
plus link, który zapodał @nospor
MakS
Dzieki, mam nadzieje ze to wystarczy.

A co do szukania to szukalem, ale znalezlem tylko ta jedna pozycje z tych co mi podaliscie (zle szukanie sad.gif)

A mozecie mi moze podac jakis kurs javy scrip, bo wczoraj bawilem sie z ukrywaniem czesci strony przez klikanie w button lub jakas komurke i wszystko bylo ok (wykrzystywanie OnClick) a pozniej jak chcialem to samo zrobic tylko przy wykorzystaniu select'a i OnChange to juz niestety mi nie chodzilo, bledow zadnych przegladarki nie wyswietlaly ale nie ukrywalo niczego i nic nie wyswietlalo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.