Cytat
Zieeew. Nie wiem czy wiesz, takie możliwości dają też wydajniejsze i łatwiejsze do wdrożenia systemy baz danych jak choćby Postgre czy Oracle.
Jak się nie ma argumetów to się ziewa.Każda baza ma coś swojego i spełnia lepiej lub gorzej swoje zadanie,co ma Postgre czego MSSQL nie ma?Odwrotnie już by można było długo wymieniać?Jeśli chodzi o Oracle ,tą bazę już byłoby można porównać do MSSQL,tylko spójrz na cenę,wątpię czy stać byłoby na nią zespół PHP.pl.Oracle jest świetną bazą ale wycelowaną w całkiem inny segment gospodarczy(duże firmy i korporacje),zaś na MSSQL może sobie pozwolić nawet drobny przedsiębiorca.Poza tym skonfigurowanie Oracle pod jakiekolwiek środowisko programistyczne to karkołomna robota.Trzeba się łączyć przez konektory i mody.
Cytat
BTW fanboy może być do każdej jednej rzeczy. Nawet płynu do golenia wink.gif a tutaj małe info na ten temat: http://www.idg.pl/news/348503/po.czym.poznac.fanboya.html
Czy to aluzja do mnie?Nie jestem ,żadnym fanboyem ,także korzystam u siebie z projektów opensourcowych nie pisanych przez MS.Twierdzę ,że produkty MS są dobrej klasy,supporting w Polsce w przeciwieństwie do Mac'ów i Linuxów o wiele lepszy.Ceny w miarę rozsądnę, choć pewnie zestaw LAMP wychodzi taniej.Czy wybierając c# popełniłem błąd ze względu na cenę całego środowiska programistycznego??Nie sądzę.Programowanie C# udostępnia mi większą liczbę odbiorców,oprócz aplikacji okienkowych,webowych dochodzą urządzenia mobilne z OS windows mobile,które stają się coraz popularniejsze.