Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

6 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Co jest na prawdę dobre - gadanie o sprzęcie, o wszzystkim i o niczym
Ameka

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Witam

Zakładam ten temat, gdyż mam wrażenie że sprzęt który posiadają zwykli użydkownicy
ma jedynie wyglądać i ładnie się prezentować, a nie koniecznie dobrze działać.
Problem narodził się wtedy, gdy poszedłem [1 raz w życiu] do sklepu
apple iSPOT, i popatrzyłem na ceny, osiągi wygląd, oraz ludzi którzy się
tym zachwycają. Zastanawiamsię po co komuś sprzęt z i7 8gb ramu i jakimś dyskiem
SSD z bardzo szybkim czasem dostępku. Do grania? Mac to raczej odpada, przynajmniej
dla więkoszści gier. Dla grafika? Oni mają Mac PRO jak już i to tylko filmowcy.
Dla architekta lub godety? Oni noszą pancerne lub całe komputery w samochodach.
Doszedłem do wniosku że sprzęt apple może używać jakaś dziunia której
mąż biega z bezbolem po bazarze i haracze ściąg, przy czym ona idzie do kawiarni
i na tym macu postawi sobię chyba pasjansa jedynie. Do tego zawsze mnie zastanawia
dlaczego ludzie kupują taki złom z wbudowaną bateria. to jest 1,5 roku pracy na tym,
i ta bateria MUSI się zepsuć, nie ma innej opcji, MUSI się zepsuć.
Wyrzucanie 8000zł na sprzęt którego się nie użyje. Do tego kolejne zabawki - iPAD i
iPHONE dlaczego iPHONE kosztuje 600$ i ma tak słabe osiągi + wbudowaną baterię.
Takie coś to tak samo 2 lata używania i koniec, do śmieci. na iPHONE nie zrobi się połowy
z tego co na innych telefonach z androidem, np. ja mam motorole mileston, mimo
iż motorola jest firmą chińska ma droższy sprzęt, to moja mileston ma dobrą baterię już 2 lata
i działa tak jak nowa, nic w tej się nie zepsuło, znam 12 osób z tym telefonem i tylko jedna
miała problemy z złączem słuchawkowym, takto nic. Znam 8 osób którzy mają iPHONA 4s no i
tak jakby wszystko się tam psuje, od ekranu po baterię, Nie wiem jak się do tego ustosunkować.
Kolejna kwastja to tablety zawsze zastanawiałemsię po co takie zabawki ludzią, netbooki mają
dużo większe możliwości i działają bardziej przyjemnie.

Co ludzie widzą w tym apple że ma on taki zbyt? Ja i moi znajomi "informatycy"
idą od niego jak najdalej mówiąc "tam siedzi diabeł" .

Dlaczego nie lepiej kupić netbooka asusa za 1000zł i mieć lepszy sprzęt tylko appla za 2500zł?
Do tego asus pochodzi 5 lat a apple 2 lata MAX
Choć kolega ma komputer z 2001 roku firmy IBM [nie lenovo] który działa do teraz, zmieniał
tylko raz baterię. Działa i będzie działać. Takaprawda ;]

może ktoś wytłomaczyć o co tu się generalnie rozchodzi?
Ja się gubię w tym !
Go to the top of the page
+Quote Post
phpion

Grupa: Moderatorzy

Marketing panie, marketing. Do tego chęć należenia do swego rodzaju elity informatycznej, odróżnienia się od innych. Może jeszcze pokazanie "stać mnie na to"? Konkretnych (i racjonalnych) argumentów nie widzę.

PS: Mnie cały ten boom na Apple średnio obchodzi.
+Quote Post
Ameka

X----

Sprzęt dobry robi IBM [ nie komputery osobiste lenovo]
Sprzęt IBM z 1990 roku działa do tej pory [kolega taki posiada]
sprzet IBM dzisiejszy jestniewidoczny [robi serwery na zamówienie]
wielkości biura ;] jeden jest w domu maklerskim rotunda w Warszawie ;]

Apple nie robi dobrego sprzętu
+Quote Post
Niktoś

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Zarówno IBM jak i apple są stosunkowo drogie.Reklamujesz IBM'a ,czy co?
+Quote Post
Fifi209

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jedyne co przychodzi mi na myśl np. co do baterii:

http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU

--------------------
Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP
+Quote Post
mls

-----

Cytat(Ameka @ 22.04.2012, 14:19:04 ) *
Apple nie robi dobrego sprzętu

Robi. Tak jak i dobry sprzęt robi Dell.
Pytanie, co dla kogo jest "dobrym sprzętem"?
Oczywiście, jakościowo w Polsce Apple przegrywa ze wszystkim innym - ze względu na praktycznie zerowy support. Tutaj Dell z gwarancją NBD nie ma sobie równych.

Zaraz znów wyjdę na fanboya, ale za bardzo mnie korci by się do kilku spraw ustosunkować wink.gif

Ameka: Zastanawiamsię po co komuś sprzęt z i7 8gb ramu i jakimś dyskiem SSD z bardzo szybkim czasem dostępku.
No właśnie. Po co? Też nie rozumiem, dlaczego Dell, Lenovo, Asus i setka innych firm robi komputery z takim hardware. Może po prostu dlatego, że technologia idzie do przodu, wszystko musi być szybsze, cichsze, bardziej energooszczędne, lepsze...

Ameka: Dla grafika? Oni mają Mac PRO jak już i to tylko filmowcy.
Znam niejednego grafika który korzysta z Maca Pro. Choćby z racji tego, że jest to jedyny Mac z możliwością łatwej rozbudowy podzespołów innych niż RAM i dysk. Wbrew temu co się niektórym wydaje, karta graficzna dla grafika ma ogromne znaczenie wink.gif

Ameka: Dla architekta lub godety?
Architekt siedzi na d... w biurze i rysuje projekty. Może więc mieć nawet cieniutkiego laptopa pokroju... Aira, chociażby.

Ameka: może używać jakaś dziunia której mąż biega z bezbolem po bazarze
Oczywiście, trudno byłoby wymagać od takiej "dziuni" możliwości intelektualnych do czegoś więcej niż pasjans (choć i w tym trzeba trochę pomyśleć).

Ameka: Do tego zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie kupują taki złom z wbudowaną bateria.
Kupują, bo coraz więcej urządzeń "tak ma". Z prostych przyczyn - cykl życia elektroniki robi się coraz krótszy. Prędzej wymienia się całe urządzenie na nowe niż wymienia baterię. Popatrz, nawet Motorola tak już robi w nowych aparatach...

Ameka: Znam 8 osób którzy mają iPHONA 4s no i tak jakby wszystko się tam psuje, od ekranu po baterię
Punkt widzenia zależy najwidoczniej od punktu siedzenia. Bo ja znam co najmniej kilkanaście osób posiadających iPhone 4/4s (moi współpracownicy ale też i prezesi wielkich firm) i wśrod nich był tylko jeden przypadek "zepsutego" telefonu - z winy użytkownika, który aparat upuścił i pękło szkło.

Ameka: Kolejna kwastja to tablety zawsze zastanawiałemsię po co takie zabawki ludzią, netbooki mają dużo większe możliwości i działają bardziej przyjemnie.
Po co ludziom motocykle, skutery czy inne dwuślady? Przecież istnieją samochody, które mają większe możliwości i przyjemniej się nimi podróżuje?

Ameka: a i moi znajomi "informatycy" idą od niego jak najdalej mówiąc "tam siedzi diabeł"
Przynajmniej tu byłeś na tyle szczery, by odpowiednio ująć (w cudzysłów) tych znajomych wink.gif

Ameka: Dlaczego nie lepiej kupić netbooka asusa za 1000zł i mieć lepszy sprzęt tylko appla za 2500zł?
Dla Ciebie lepiej, więc kupuj Asusa. Przecież nikt nie stoi nad Tobą ze spluwą wymierzoną w potylicę i nie namawia do zakupu jakiegokolwiek urządzenia od Apple.

Ameka: Do tego asus pochodzi 5 lat a apple 2 lata MAX
Oczywiście. Nieużywany będzie działał nawet i 10 lat wink.gif A ja chyba muszę się zbierać do iSpota czy innej świątyni wyznawców Steve Jobsa po nowe "jabłuszko". Bo obecne ma już te MAX 2 lata :|

Ameka: może ktoś wytłomaczyć o co tu się generalnie rozchodzi?
O to, że każdy lubi co chce, kupuje co chce i używa czego chce. De gustibus non disputandum est. A mimo to wciąż takie tematy powstają, widocznie za mało tu "flejmów" na codzień jest i trzeba społeczność rozruszać wink.gif

Ten post edytował mls 22.04.2012, 14:01:23

--------------------
+Quote Post
athabus

-----

Co do tabletów, to wydaje mi się, że generalizujesz - rozciągasz swój sposób korzystania z komputera na innych.

Ja również nie używam tabletu, ale uważam, że w określonych sytuacjach jest to bardzo przydatne urządzenie. Np. w firmie wykorzystujemy system magazynowy, który działa w sieci. Jest to bardzo wygodne, bo np. gdy wychodzę to mogę wszystko na szybko sprawdzić w telefonie etc. Gdybym więcej podróżował tablet na 100% kupiłbym jako jedno z pierwszych urządzeń.

Wiele osób wykorzystuje także tablety w podróży jako substytut książki. Znam też wielu handlowców, którzy przerzucili się z netbooków na tablety, bo są bardziej przenośne.

Podobnie np. jeśli ktoś lubi czytać artykuły w sieci to tablet jest fajnym wyjściem bo zamiast wieczorkiem ślęczeć przy komputerze można sobie spokojnie na kanapie z kawką robić to samo.

Sam ostatnio wykorzystałem tablet jako monitor - np. w pracach magazynowych po podłączeniu skanera kodów kreskowych fajnie się to sprawdza i jest tańsze od komputera.

Wiele osób wykorzystuje też tablety jako czytniki ebookow - ja również zamierzałem, ale jednak chyba skorzystam z Kindla. Muszę bardzo dużo czytać na ekranie - głównie pdf'y i strony internetowe z artykulami specjalistycznymi, które będę sobie też drukował do pdf'ów - dzięki temu nie będę musiał tego robić siedząc przy kompie.

Ogólnie tablet to dość przydatne urządzenie w określonych sytuacja i choć osobiście (prywatnie) nie korzystam to rozumiem dlaczego zdobywa taką popularność.

Co do samych produktów appla to jestem do nich raczej źle nastawiony, ale na pewno nie można odmówić im jakości. Na pewno jest to gadżet zbudowany w dużej mierze przez marketing, ale też nie przesadzałbym z negatywną oceną. W wielu rzeczach byli oni liderami - choćby smartfony, tablety, przenośne komputery etc - potem pojawiły się często nawet lepsze (i tańsze) substytuty, ale jednak wprowadzenie na rynek tych produktów to był ich wyczyn.

Pytasz także po co komu szybki sprzęt z dyskiem SSD itp - wiesz na graniu świat się nie kończy. Np. takie dyski świetnie nadają się na dysk bazowy dla systemu operacyjnego (komputer znacznie przyspiesza).
Ja np. z kolei chciałbym taki dysk mieć w swoim laptopie, bo gdy wrzucam jakieś duże bazy danych po kilkanaście razy dziennie, gdy coś testuje, to tracę sporo czasu, zanim dysk wszystko przetworzy etc.
Mam np. dziadka, który raz do roku kupuje sobie laptopa, na którego ja bym sobie nie pozwolił mimo, że jest to narzędzie mojej pracy a on głównie pracuje w Wordzie.
No ale stać go, to niech kupuje.

Każdy ma swój sposób korzystania z komputera i potrzebuje różnych rzeczy np. designu, przenośności, bezawaryjnosci, marki itp. Różni producenci robią różne komputery.
+Quote Post
Ameka

X----

IBM nie robi komputerów dla "ludu" tylko na zamówienie.
Polskie zakłady azotowe zamówiły u IBM kilka takich komputerów
u firmy IBM, zapłaciły kilka razy więcej niż normalne komputery,
do tego zostały wyprodukowane w meksyku.

Technika idzie do przodu - chyba to żeby pokazaćsię z tym sprzętem.

Dell robi komputery aby jest sprzedawać, ma podpisane kontrakty z noname,
lub jakimś asrock czy innymi koncernami z Chin i sprzedają je pod marka DELL
+Quote Post
Fifi209

-----

Cytat(Ameka @ 22.04.2012, 16:11:33 ) *
Technika idzie do przodu - chyba to żeby pokazaćsię z tym sprzętem.

Wcale nie, dałem linka który wiele kwestii wyjaśni. Dzisiaj na byle czym nie obejrzysz np. filmu Full HD

Sam chyba nie mam najgorszego kompa na obecną chwilę
2x 1.8GHz Intel Dual Core, 4 GB ramu, 1 TB dysk 64 cache - mimo tego, np. Visual Studio uruchamia się dla mnie kilka razy za wolno.

--------------------
+Quote Post
!*!

-----

Apple ma dobry marketing. To jest główna siła napędowa firmy. Chociaż coś czuję że po śmierci S.J. mogą zdechnąć tak jak już to było, gdy go wywalili. Jeśli chodzi o sprzęt, może i inni mają lepszy i tańszy, ALE apple to sprzęt+system który po prostu działa zaraz po wyjęciu z pudełka, bez żadnego jęczenia o sterowniki, konfiguratory i żółte psy. W sprzęcie apple wszytko jest po prostu dobrze przemyślane, patrz chociażby chłodzenie.

--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
+Quote Post
konole

X----

Za przeproszeniem, ale gówno się znasz, jeśli chodzi o sprzęt Apple'a.

3 lata używania, bateria w ogóle nie oszczędzana, tak na prawdę ładowana tak, jak mi się podobało.

Jeszcze jakieś pytania nt. baterii?
+Quote Post
Ameka

X----

Tak, tak tak, a mi tu czołg jedzie, ile razy dawałeś go do serwisu?

Nie jest realne aby bateria która jest płaska wytrzymała dłużej jak 2 lata.

windows jest problem ze sterownikami, gdyż nie jest robiony pod konkretną konfigurację.
Idz do sklepu, kup laptopa i po 15min masz gotowy system. Wszystko zainstalowane
+Quote Post
Fifi209

-----

Cytat(Ameka @ 22.04.2012, 17:54:29 ) *
Idz do sklepu, kup laptopa i po 15min masz gotowy system. Wszystko zainstalowane

Rozpakowanie 15 minut? Chyba z kręceniem filmu.

btw teraz jest mało komputerów bez systemu w sklepach. wink.gif

--------------------
+Quote Post
athabus

-----

Nie przesadzajmy... W dobrej klasie sprzętu komponenty są niezłej jakości. Ja mam Toshibe z linii biznesowej - też ma już dobre 2 lata, bateria nadal spokojnie trzyma 2h przy normalnej pracy z włączonym wifi etc - nie pamiętam ile trzymała za nowości, ale też w tych okolicach. A przecież za sprzęt zapłaciłem połowę ceny makówki. W apple pewnie są jeszcze lepsze komponenty użyte.
+Quote Post
-tknapik-

Goście

Twierdzisz, że na iPhone nic nie możesz zrobić? W sumie jest to kłamstwo. Po jailbreak'u zyskujemy szereg możliwości. Korzystałem z iPhone przez jakieś 3 lata, teraz mam HTC Wildfire i nie chcę nic mówić, ale sam interfejs oraz funkcjonalności systemu o niebo lepsze są na produkcie Apple'a. Czuć po prostu wyższą klasę i jakość. Co do Mac'ów. Parametry rzeczywiście są z kosmosu, tak samo jak cena. Ale jednak jakość, którą daje nam Apple przebija resztę. W sumie gdybym miał pieniądze, to pewnie bym zainwestował teraz w ich sprzęt. Temat prowadzi donikąd. To jest naprawdę kwestia gustów i przyzwyczajenia. Teraz pora na Windows versus Linux. haha.gif

Cytat(athabus @ 22.04.2012, 18:09:14 ) *
Nie przesadzajmy... W dobrej klasie sprzętu komponenty są niezłej jakości. Ja mam Toshibe z linii biznesowej - też ma już dobre 2 lata, bateria nadal spokojnie trzyma 2h przy normalnej pracy z włączonym wifi etc - nie pamiętam ile trzymała za nowości, ale też w tych okolicach. A przecież za sprzęt zapłaciłem połowę ceny makówki. W apple pewnie są jeszcze lepsze komponenty użyte.

Stare Toshiby akurat działają wyśmienicie. Dużo osób sobie je chwali. Ja mam Satellite z serii A100 z 4GB RAM'u, ma już ok. 4 lat i jest warta jakoś 700zł, ale chodzi jak żyleta. Preinstalowany był XP, który chodzi na niej gorzej niż Seven.

Ten post edytował tknapik 22.04.2012, 17:14:52
+Quote Post
!*!

-----

Cytat(konole @ 22.04.2012, 17:50:38 ) *
Jeszcze jakieś pytania nt. baterii?

Apple wyłożyło się na iPodach. Celowe postarzanie produktu, było o tym głośno kilka lat temu. Co prawda, każdy producent prowadzi taką politykę, aby np. bateria wytrzymała do XX miesięcy... Zresztą, nie trzeba długo szukać, drukarki epson seria CX działa max 5 lat, później automatycznie się blokuje, tak jest ze wszystkim i legalnie, bo informacje o tym znajdują się w instrukcjach.

Cytat
windows jest problem ze sterownikami, gdyż nie jest robiony pod konkretną konfigurację.

I mam system który nie zawsze jest kompatybilny ze sprzętem na jakim się znajduje i który mnie ogranicza. To jest właśnie ta przewaga apple, nie podważysz tego. Sytuacja jest podobna w przypadku Dell+Ubuntu (albo była, bo nie wiem czy jeszcze współpracują).

Każdy używa tego co mu pasuje. Jeśli Ciebie nie stać na produkty apple, to nie możesz mówić że są złe.

Ten post edytował !*! 22.04.2012, 17:43:55

--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
+Quote Post
Fifi209

-----

tknapik rozmawiamy o komputerach, dyskusja o telefonach była w innym temacie wink.gif

--------------------
+Quote Post
by_ikar

-----

Cytat
Apple ma dobry marketing. To jest główna siła napędowa firmy. Chociaż coś czuję że po śmierci S.J. mogą zdechnąć tak jak już to było, gdy go wywalili. Jeśli chodzi o sprzęt, może i inni mają lepszy i tańszy, ALE apple to sprzęt+system który po prostu działa zaraz po wyjęciu z pudełka, bez żadnego jęczenia o sterowniki, konfiguratory i żółte psy. W sprzęcie apple wszytko jest po prostu dobrze przemyślane, patrz chociażby chłodzenie.

Chłodzenie? Mówisz o tym najnowszym ipadzie który się jako jedyny tablet na świecie grzeje i informuje użytkownika że nie może działać w tak wysokiej temperaturze? Poprostu działa? Bez aktywacji iphona poprzez itiunes nie zadzwonisz nigdzie. Czego o wielu innych telefonach powiedzieć nie można. Dobrze przemyślane? Mówisz o tej wadzie konstrukcyjnej iphona 4 który poprostu gubił zasięg? Czy może o ekranie iMac'ka który z dziwnych powodów robi się żółto plamiasty? http://myapple.pl/komputery-apple-rozmowy-...na-matrycy.html prawie tysiąc postów o wymianie matrycy, niektórzy nawet po 3-4 razy byli wymieniać matrycę. To jest to dobre przemyślenie tak?

Apple produkuje sprzęt jak inni, nie mają nadprzyrodzonej mocy, czy lepszych inżynierów, jak inne firmy. Zdarzają się tak samo jak w innych firmach problemy ze sprzętem i softem. Jednak apple odróżnia się od wszystkich innych firm tym, że użytkownika ma głęboko w dupie. Jak było z niedziałającą anteną w iphonie 4? Źle trzymacie telefon. Jak jest z iMac'kiem który dostaje żółtych plam? Nieodpowiednie środowisko pracy. Przegrzewający się iPad? Również nieodpowiednie środowisko. A już słynny przycisk home, który zwyczajnie po jakimś czasie nie działa (coś podobnego było w sony ericssonach). Także z tym że to sprzęt dla biznesmenów, czy wysokiej jakości sprzęt i w dodatku dobrze przemyślany, to bym nie przesadzał z nadużywaniem tych słów, bo nie pasują wcale do rzeczywistości, jedynie do reklam którymi apple serwuje ludzi.

Co do żywotności sprzętu. Tutaj żadna firma nie ma nic do gadania, i jeżeli ktoś wierzy w te bajeczki że apple, czy dell produkują sprzęt który działa dłużej, bo jest wyższej jakości, to nieźle daliście się nabrać na marketing tych firm. Sprzęt elektroniczny zawiera różnego rodzaju podzespoły które mają określony czas życia, i po tym okresie trzeba mieć w pewnym sensie farta aby działało poprawnie to dalej. Chociażby takie kondensatory elektrolityczne mają średni czas żywotności około 3 lat. Po 3 latach, nie gromadzą odpowiedniej ilości ładunku, co może objawiać się różnego rodzaju zwisami podczas pracy systemu operacyjnego. Są trwalsze tyle że ich koszt, wykracza poza sprzęt masowej produkcji, między innymi sprzęt apple. Akurat apple, w kwestii sprzętu to jest niekiedy na równi jeżeli chodzi o jakość, jak niektóre chińskie firmy. Różnego rodzaju noname baterie, płyty główne, dyski twarde, pamięci ram itp. A apple sam w sobie nie produkuje żadnego sprzętu, jedynie zewnętrzne firmy to robią. Jak samsung, sony, lg, sharp itp. Apple jedynie ładnie to opakowuje tak na prawdę wink.gif więc jeżeli ktoś stwierdzi że samsung robi gorsze jakościowo podzespoły niż apple, to z takim pacjentem nie można się wdawać w dyskusje. Bo nie wie o czym mówi.

Dlaczego ludzie kupują ładne rzeczy? Dlatego że ludzie są wzrokowcami, i pierwszą rzeczą jaką robią, to oceniają wygląd.

EDIT: Ciekawa wypowiedź serwisanta apple:

Cytat
Właśnie rozmawiałem z panem z Cortlandu i jest to dość częsty problem z iMakami 21,5 jak i 27' a co więcej matryce są ciężko dostępne, problem podobno występuje szczególnie jeżeli ktoś pali przy komputerze (Ja nie) a żeby go uniknąć to pozostaje trzymanie komputera w sterylnych warunkach co jest niemożliwe.

WTF ? Jakość i dobrze przemyślana konstrukcja? W snach..

Ten post edytował by_ikar 22.04.2012, 18:33:57
+Quote Post
Niktoś

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Po prostu wada fabryczna i próbują jakoś to zamieść pod dywan.Po prostu matryca jest źle zaizolowana,pod warstwę odbijającą światło dostaje się kurz i tyle.
Nie wiem czy w ogóle się można opierać na opinii jednej osoby,by ocenić daną markę.Nie wiem czy ten Pan(servisant) w ogóle wie jak wygląd proces produkcji monitorów LCD/LED jak plecie takie głupstwa.

Ten post edytował Niktoś 22.04.2012, 18:49:38
+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Swoją uwagę skieruję głównie do Ameka, ale proszę, żeby zastosowali się do niej wszyscy uczestnicy dyskusji. Postarajmy się, aby ten temat nie przeobraził się w durnowatą przepychankę, polegającą na dyskredytacji każdego, którego subiektywne wybory nie mieszczą się w naszym szeroko rozumianym "widzi mi się". Tyle tytułem wstępu smile.gif.

Nigdy nie potrafiłam zrozumieć dlaczego produkty z jabłuszkiem budzą tyle negatywnych emocji. Przecież wybierając swój sprzęt, większość z nas kieruje się mieszaniną subiektywnej (a jakże!) opinii oraz możliwościami finansowymi. Ciekawi mnie też, ile opinii na temat sprzętu (nie tylko tego owocowego) bierze się z osobistych doświadczeń, a ile zasłyszanych od "znajomych" czy wyczytanych w Internecie. Z góry zaznaczam, iż pytanie nie jest skierowane bezpośrednio do żadnego z uczestników dyskusji smile.gif.

Apple jak Apple, zaliczyło kilka wpadek jak wszystkie inne firmy. Produkty jakie oferuje są dość specyficznym połączeniem systemu i sprzętu, jak już zauważył !*!. Jednak poza tym, jest to kolejna firma oferująca nam swoje produkty, które kupujemy lub nie. Skoro sami posiadamy wolny wybór w tej kwestii - pozostawmy go również innym.

Ameka, wybacz, ale opiniowanie w stylu:
Cytat
Do tego zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie kupują taki złom z wbudowaną bateria
to jak wykrzykiwanie do ludzi kupujących bilety na seans 3D, że kupują wejściówkę na badziew, bo Ty nie poczułeś klimatu tej technologii smile.gif.
+Quote Post

6 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:13