![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znacie może jakieś certyikaty PHP oprócz Zend PHP? coś łatwiejszego na początek? może polecicie jakieś certyfikaty JavaScript, XML, SQL, PHP, HTML, CSS?
(Uprzedzając posty niektórych osób, tak wiem, teraz certyfikaty to mało istotne papierki) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP to tylko ZEND, HTML&CSS - nie ma komu (podobnie JavaScript). SQL jako SQL to nie, ale kazda firma tworzaca RDBMS zasadniczo jakies certyfikaty oferuje zwiazane ze swoim rozwiazaniem (zwlaszcza Oracle tutaj przoduje, M$ pewnikiem tez cos ma).
-------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz sobie to:
http://www.w3schools.com/cert/default.asp zobaczyć. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro chlebik twierdzi ze nie ma za wiele certyfikatów poszczególnych języków to może znacie jakieś certyfikaty programowania, tworzenia WWW, pisania skryptów, tworzenia relacyjnych baz danych czy coś w tym stylu, bardziej ogólnikowo?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro chlebik twierdzi ze nie ma za wiele certyfikatów poszczególnych języków Chodzi o to że takie certyfikaty wydaje co 2 firma prowadząca kursy ale takim certyfikatem to można sobie ( i tu każdy sobie dopowie co ), ponieważ są to nieznane nikomu firmy ZEND -a zna większość programistów PHP na świecie. W3C też jest dość znaną instytucją której papier też jest uznawany no ale jeżeli wyda Ci taki papier polska firma o której nikt nie słyszał poza powiedzmy stolicą to raczej nie ma się czym chwalić. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro chlebik twierdzi ze nie ma za wiele certyfikatów poszczególnych języków to może znacie jakieś certyfikaty programowania, tworzenia WWW, pisania skryptów, tworzenia relacyjnych baz danych czy coś w tym stylu, bardziej ogólnikowo? Ja mogę Ci taki certyfikat wystawić. Kilka setek (może tysięcy) ludzi na tym forum mnie kojarzy co czyni mnie lepszym od wielu firm, które wystawiają taki papierek.Pasuje? |
|
|
![]()
|
|
A co jak ktoś nie zna angielskiego?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
od mika dostaniesz po polsku bo angielski średnio toleruje odsyłam do: Temat: prO why cool i inne pseudo makaronizmy w wypowiedziach prawie pokemonw
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
A co jak ktoś nie zna angielskiego? ![]() No to nie bierz się za programowanie może nie zauważyłeś ale nazwy funkcji są w języku angielskim, większość dokumentacji nie ma polskiego tłumaczenia. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Średnio != 0
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Z takim papierkiem raczej nie będziesz miał problemów w znalezieniu pracy. Ale bez langłydża ani rusz.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 1 Dołączył: 18.05.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Powiem tak ja mam 14 lat i test php na stronie http://www.w3schools.com/ Napisalem tak
Result: 15 of 20 75% Almost! Study a little more and take the test again! Time Spent 3:55 Mialem troszke problem z zrozumieniem 2 pytań ale i tak uważam ze poszlo mi dobrze |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ten test na w3 to jest żenua a nie test... pytanie jak się poprawnie podaje stringi to jest jakieś takie hmmm banalne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Świat PHP powinien dążyć do tego: JavaBlackBelt.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro juz ruszyliscie ten temat to mam pytanie - czego mozna spodziewac sie po egzaminie ZCE?
- pytan z historii php, znajomosci zmian jakie mialy miejsce - pytan ze znajomosci funkcji i ich parametrow - konfiguracja i administracja php - wylapywanie bledow w kodzie - uzupelnianie/pisanie kodu - znajomosc mniejstandardowych konstrukcji jezykowych - a moze ograniczaja sie do tego co wykladaja na przygotowaniu? moze warto wydac pare $ zeby wpisac sie na liste ZCE ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
skoro juz ruszyliscie ten temat to mam pytanie - czego mozna spodziewac sie po egzaminie ZCE? http://forum.php.pl/index.php?showtopic=94094 A czy warto hmm o tym też był topic. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak rozumiem na egzaminie ZCE nie mozna korzystać z żadnych materiałów typu manual wiec przygotowanie do egzaminu oznacza wykucie na pamiec czesci manuala ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak rozumiem na egzaminie ZCE nie mozna korzystać z żadnych materiałów typu manual wiec przygotowanie do egzaminu oznacza wykucie na pamiec czesci manuala ? Nie, nie można korzystać z żadnych pomocy. Masz tylko kartkę i długopis.![]() Nie, nie oznacza to wkucia manuala na pamięć. Egzamin nie jest egzaminem z manuala. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:25 |