![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kilka pytań z próbnego egzaminu na certyfikat ZEND, co do których nie jestem pewien odpowiedzi. Może wam będą bliższe:
1. Using flock() to lock a stream is only assured to work under what circumstances? (1 poprawna odpowiedź) - When running in a Linux environment local filesystem - When accessing the stream of the local filesystem - When running in a Windows environment and accessing a share - When accessing a bi-directional stream - When accessing a read-only stream 2. What is the correct syntax to create a Zlib-compressed file foo.gz with a compression level of 9? (1 poprawna odpowiedź) - gzip://foo.gz?level=9 - compress.zip://foo.gz?level=9 - compress.zlib://foo.gz - compress.gzip://foo.gz?level=9 - zlib://foo.gz 3. Which from the following list is not an approrpiate use of an array? (1 poprawna odpowiedź) - As a list - All of these uses are valid - As a Lookup Table - A Stack - As a hash table 4. The __________ interface implements a useful design pattern which allows you to overload an instance of an object so it can be accessed like an array. 5. Event-based XML parsing is an example of which parsing model? (1 poprawna odpowiedź) - SAX - DOM - XML Object Mapping - Xpath - XQuery 6. Implementing your own PDO class requires which steps from the list below? (3 poprawne odpowiedzi) - Extending the PDOStatement Class - Set the PDO::ATTR_STATEMENT_CLASS parameter - Call the PDO::setStatementClass() method - Extend the PDO class - Set the PDO::ATTR_USE_CLASS paramate -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. "When accessing a bi-directional stream" bądź "When accessing the stream of the local filesystem" nie jestem 100% pewien
2. compress.zlib://foo.gz 3. All of these uses are valid 4. ArrayIterator 5. DOM 6. Extending the PDOStatement Class, Set the PDO::ATTR_STATEMENT_CLASS parameter, Extend the PDO class Nie ręczę za te odpowiedzi. -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3 OK (All are valid)
4. a nie ArrayAccess ? 5. SAX, a nie DOM; chodzi o to ze piszesz handlery na eventy typu: tag otwierajacy reszty nie wiem, nie sprawdzalem -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
4. a nie ArrayAccess ? 5. SAX, a nie DOM; chodzi o to ze piszesz handlery na eventy typu: tag otwierajacy reszty nie wiem, nie sprawdzalem Myślałem o ArrayAccess palce napisały co innego. Co do SAX masz oczywiście racje, nie doczytałem: Cytat Because of the event-driven nature of SAX, processing documents can often be faster than DOM-style parsers.
-------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
7. What is wrong with the following code snippet? Assume default configuration values apply.
- The request is blocking and may cause fread() to hang - The HTTP request is malformed - This script should be re-written using fgets() instead of fread() - The request is non-blocking and fread() may miss the response - You cannot use fwrite() with fsockopen() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
7 - The request is blocking and may cause fread() to hang
Jeżeli dobrze pamiętam to tematyka egzaminu nie wkracza w PDO, bynajmniej nie spotkałem się z tego typu pytaniem. Tutaj masz zakres wiedzy, który musisz opanować i trzymaj się go ![]() Ten post edytował artega 19.05.2008, 06:50:37 |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli dobrze pamiętam to tematyka egzaminu nie wkracza w PDO Pytanie żywcem wzięte z testowego egzaminu, ale Zend otwarcie przyznaje, że prawdziwy egzamin jest łatwiejszy od testowego. BTW: Dzisiaj zdałem. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko: czy po wykupieniu vouchera online trzeba ponieść jeszcze jakieś koszty w ośrodku, w którym się akurat zdaje?
Czy mając go ma się już wszystko? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam pytanko: czy po wykupieniu vouchera online trzeba ponieść jeszcze jakieś koszty w ośrodku, w którym się akurat zdaje? Czy mając go ma się już wszystko? Jeżeli dokonałeś samodzielnej rejestracji to wystarczy, że zgłosisz się z voucher'em do ośrodka z potwierdzeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 5 Dołączył: 12.04.2007 Skąd: 1=1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ode mnie ośrodek chce dodatkowe 120zł "własnej opłaty"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Dodatkowej opłaty? Za co?
U mnie nic takiego nie było. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ode mnie ośrodek chce dodatkowe 120zł "własnej opłaty" ![]() Nie zapłaciłbym na Twoim miejscu i przede wszystkim zgłosił to Zend'owi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 5 Dołączył: 12.04.2007 Skąd: 1=1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie chcę się dowiedzieć czy to nie jest zwykłe naciąganie.
Koleś do mnie zadzwonił, pytał czy na pewno wiem jak dojechać, wskazał dokładnie numer sali w której będzie się odbywał egzamin i upomniał o dodatkowej opłacie ośrodka w wysokości 120zł co mnie zaskoczyło bo w regulaminie o niczym takim nie przypominam sobie. No ale zgodziłem się, teraz mnie to zastanawia. Zdaję w Bydgoszczy w jednej z Wyższych Uczelni Ten post edytował hostingekspert 28.07.2009, 15:04:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Kontakt z zendem czy tam Pearson VUE i pytanie z jakiej okazji ta oplata, bo o ile kojarze to w regulaminie było ze nic wiecej nie doplacasz bo w certyfikacie jest oplata dla osrodka
|
|
|
![]()
|
|
powiedzieli mi że to ich własna opłata i mogłem wybrać inne miasto z dostępnych na liście Pearson VUE ( ale skąd o tym wcześniej miałem wiedzieć ? ) Mimo wszystko, przyjazna i miła atmosfera ludzi kontrolujących przebieg egzaminu. No i udało się
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeszcze Ci takie fajne nalepki przyślą i kartkę do wylansowania na ścianie. ;d
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
A teraz dają te nowe, czy dalej te stare? ;d
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nowe. Takie jak obrazek, który wkleiłem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:52 |