![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Nowy Targ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd parsowania XML: niepasujący znacznik. Oczekiwano: </br>.
Mam plik php który tworzy xml ściągający newsy z bazy. Problem pojawia się jeżeli w bazie ktoś w tekście wrzuci coś w stylu <br> lub <center> itp. Plik rss ładuje się do momentu w którym nie napotka właśnie takiego <br> Gospodarcza. Kilku</description> --------------------^ proszę o pomoc i z góry dziękuję. -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<br> jest nieprawidlowym znacznikiem XML. Powinno zostac zamkniete:
* <br> .... </br> * lub <br /> # oczywiscie to rozwiazanie jest odpowiednie bo [x]htmlowy <br> jest pusty Mozesz: 1. usunac tagi z postow w bazie danych :strip_tags() (co oznacza ze nie bedzie mozna uzywac znacznikow do formatowania tresci wewnatrz rss'a) 2. albo wyswietlac te tagi: htmlspecialchars() na ekranie pokaza sie uzyte tagi, ale nie zostana zinterpretowane, tak jak widzisz ten: <jakisTag> 3. mozesz pozamieniac <br> --> <br />, <center> --> <center/>itd., to nie jest proste bo user moze uzyc, np <cennter>,. .... chociaz Html Tidy w php powinno pomoc przy czyszczeniu kodu. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Nowy Targ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra poradziłem sobie nie wykasowałem wszystkie <br> w bazie i zmieniłem je na <br/> i hula.
![]() Dziękuję bardzo za pomoc. ![]() Ale mam jeszcze jeden problem wszystko się ładnie wyświetla ale przez validatory nie przechodzi : line 51, column 27: Undefined description element: br (16 occurrences) [help] <description>To był bal..<br/> Olać sprawe czy walczyć jeżeli waczyć to jak ![]() Ten post edytował miki_ok 27.03.2006, 15:24:04 -------------------- Pozdrawiam,
Mikołaj F. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 04:10 |