![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Proszę o ocene strony: Dziuple.pl Jest jeszcze w fazie produkcji/testów i pewnie znajdzie się troche niedoróbek ale mam nadzieje, że za mocno mnie nie skrytykujecie ![]() Przy okazji zachęcam do dodawania ogłoszeń ale ostrzegam żeby nie wysyłać żadnych smsów bo usługa nie jest jeszcze aktywowana. Czekam na komentarze ![]() Ps. Niektore błedy z validatora generowane są przez CMS. Pzdr, Sathell Ten post edytował Sathell 19.07.2006, 22:27:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- na FF na wysokości reklamy (chyba google ads) pojawia się dziura.
- do subskrypcji można podać bok@dziuple.pl i przyjmie ![]() grafika mi się podoba jeżeli tylko ta dziura będzie załatana. -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- na FF na wysokości reklamy (chyba google ads) pojawia się dziura. ...hmmm zgadza sie - google ads - ale u mnie pod FF 1.5.0.4 jest ok. - do subskrypcji można podać bok@dziuple.pl i przyjmie ![]() ...no fakt - łyknie wszystko czego jeszcze nie ma w bazie ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziura
pod FF 1.5.0.4 i rozdzielczością 1024x768. na 800x600 dziura jest jeszcze większa. Ten post edytował ARJ 19.07.2006, 23:02:27 -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
Myślałem ze jest dziura w miejsu reklam google a tu widze, że coś div sie sypie. Jutro poprawie - chociaż z drugiej strony dziwna sprawa bo u mnie pod taką samą wersją FF jest ok :-) IE i O też dobrze wyświetla. No ale mniejsza z tym.
Dzięki za info ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Noooo... nie wiem jak Wam ALE MI SIĘ PODOBA
![]() ![]() Jedna jednem mam uwagę bracie... te podświetlane przyciski na topie... mogłyby mieć jakiś światło i czcionkę mniejszą ![]() no i błąd przy otwarciu oferty: [qoute]Niepoprawne zapytanie. Error:1064: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE id = 1 LIMIT 1' at line 1[/quote] chyba limit 0, 1 ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Peanów piał z zachwytu nie będę, bo gdy wszedłem na tą stronę, to nie wiedziałem czego ona dotyczy. Wygląda tak, jakby wszystko było jasne. Nietety tak nie jest. Dopiero po dłuższej chwili zorientowałem się w tematyce strony. Na poczatku myślałem, że jest reklamą firmy produkującej ołówki
![]() Ostatnia rzecz - Nie są oznaczone podstrony - nie wiem na jakiej się akurat znajduję. Pozdrawiam Ten post edytował Cysiaczek 20.07.2006, 08:49:10 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
profesjonaliSm to nie jest bo tak jak napisał poprzednik nie wiem o czym jest strona ogólnie podpisuje sie pod wypowiedzią wyzej
Cytat Noooo... nie wiem jak Wam ALE MI SIĘ PODOBA Pełen profesjonalism... trochę znane te ołóweczki z layoutów @kwaku, ale git ołóweczki z layoutów @kwaku ![]() ![]() źródło: http://www.sxc.hu/photo/533222 -------------------- sinq.digart.pl //moja galeria v2
|
|
|
![]()
|
|
Dajcie spokoj tym ołówkom :-) Grafika jest darmowa, pobrana ze strony, którą podał sinq i pewnie wiele osób ją użyło - nie tylko kwaku.
Jesli chodzi o 'nie wiem o czym jest strona' to moze faktycznie nie jest to jasno widoczne ale cały środek jest pusty - nie ma tam ogłoszen - normalnie bedzie tam lista 10 wyróżnionych i 10 najnowszych ogłoszeń - mysle ze wtedy bedzie bardziej oczywiste o czym jest strona. @Cysiaczek "Ostatnia rzecz - Nie są oznaczone podstrony - nie wiem na jakiej się akurat znajduję." Chyba coś przeoczyłeś - każda podstrona jest podpisana (pod zielonym newsem). Reszta jest kwestią gustu więc nie komentuje ![]() Dzięki za opinie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Kwestia gustu - zgadzam się
![]() Jednak fakt, że przeoczyłem oznaczene strony niestety świadczy preciwko Tobie ![]() ![]() To teraz jeszcze wyjaśnię, że wszedłem kilka razy na tą stronę. Pierwszy raz był decydujący, i na jego podstawie pisałem o braku informacji: po co tu jestem, co mogę zrobić, jak moge zrobić Można jeszce dorzucić pare kryterów, ale te są jednymi z najważniejszych. ![]() Stałem się najzwyczjniejszym królikiem doświadczalnym ![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie, trochę nie.
1) Menu nie jest listą (ul) (a przecież to lista odnośników) 2) Użycie 1 tabeli do budowy szablonu, a nie przedstawiania danych 3) Częściowe uzależenienia od JS: onmouseover="style.backgroundColor='#b91c03';" 4) Mocne uzależnienia od JS: onClick="window.open('?id=1', '_self')" 5) Brak użycia znaczników <hx> do nagłówków 6) Kiepski sposób kodowania polskich znaków: złotówki 7) Zamiast każdemu span w formie nadawać class="form" chyba wygodniej użyć form span { } 8. Użycie <br /><br /> ; od tego są marginesy w CSS 9. Podobnie jak wcześniej - zamiast ciągłego class="footmenu" lepiej użyć #footmenu a { } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie używaj w adresach URL parametru „&id=”, ponieważ takich stron nie uwzględniamy w indeksie. > http://www.google.pl/intl/pl/webmasters/guidelines.html Zabezpiecz skrypt przed wolna amerykanka vide: http://www.dziuple.pl/?id=test Reklama google rozwala stopke (ale o tym chyba wspominali przedmowcy wyzej). Podczas rejestracji, jesli login istnieje, to skrypt zwraca blad ale i usuwa informacje dot. numeru mieszkania. Po rejestracji formularz nie znika - brzydko to wyglada. Pole z subskrypcja e-mail jest za krotkie. Moj firmowy adres nie wchodzi w calosci... Tutaj cos, co musisz poprawic: http://www.dziuple.pl/index.php?id=4&a...&bid=345345 Poza tym zabezpieczaj te GETy, bo jak na razie widze, ze olewasz temat a potem bedziesz mial kupe roboty. Calosc tak czy tak mi sie podoba. Pozdrawiam. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Najpilniejsze rzeczy poprawione...
- dziura w layu załatana, - GETy potraktowane troche bardziej surowo ;-) - error z LIMIT'em poprawiony Dzięki i czekam na kolejne opinie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem że odpalisz nam jakąś prowizję za beta testy, co nie?
[zmoderowane] Proszę nie umieszczać linków do aukcji! /kszychu/ -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
A to ma jakiś związek z tematem? Sorry ale nie rozumieim o co Ci chodzi? Złamałem gdzieś regulamin? Raczej Ty to robisz podając ten link. Boli Cie, że coś zarobie na tym serwisie?
Btw. Poza tym jakoś nie widze żebyś napisał coś w tym temacie... -- EDIT Sorry za podbicie tematu ale to co robi shpyo po prostu jest żałosne... Właśnie dostałem od jednego z licytujących na Allegro taką wiadomość... Cytat Widzę, że licytujesz serwis dziuple.pl - autor pisze o bezpieczeństwie serwisu (którego nie ma!). Więcej znajdziesz pod linkiem: Temat: www Dziuplepl śmieszne, autor wystawia na sprzedaż serwis który nie jest zabezpieczony i dopracowany (html, seo, php, css) Wiadomość od: shpyo (11) [][], wysłana z komputera o numerze IP: 83.28.56.223 ...skomentuje to jednym słowem - żałosne. Nie masz żadnych argumentów i odwagi żeby napisać tutaj? Piszesz do osób licytujących? Twoje zachowanie jest poniżej jakichkolwiek norm. Poczytałem troche Twoich postów na tym forum i widzę, że w większości przypadków nie masz wiele do powiedzenia. Twoja strona z sygnatury nawet w 10% nie jest tak rozbudowana jak dziuple.pl - a jedyne subforum w ktorym masz coś do powiedzenie to hydepark... Gratuluje wiedzy! php.pl jest beż wątpliwości najlepszym wortalem o php w polskiej sieci a przyszły nabywca powinien się cieszyć, że serwis był testowany przez ludzi piszących na tym forum. Jeśli masz coś do powiedzenia to napisz tutaj a nie posuwasz sie do takich CHAMSKICH zagrywek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
@shpyo: gratuluje kolejnego warna.
@Sathell: wątek nie zostanie usunięty. Nie widzę takiej potrzeby. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w nawiązaniu do zacytowanego maila z allegro, który wysłałem, chciałem zapewnić, że w serwisem dziuple.pl jest wszystko ok. Autor skryptu na bierząco wprowadza uaktualniania serwisu jakie mu zgłaszam oraz użytkownicy forum.php.pl.
pzdr, -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:15 |