![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
chciałbym dać wam pod ocenę mój newsletter. Został on napisany ok. rok temu jako praca zaliczeniowa z przedmiotu Bazy Danych II. W sumie przez przypadek sobie o nim przypomniałem i chciałem go zaprezentować światu ![]() http://borg.ae.katowice.pl/~mplonka/newsle.../newsletter.php Schemat bazy danych: http://borg.ae.katowice.pl/~mplonka/newsle...baza_danych.png Czym charakteryzuje się ten skrypt? - możliwość zdefiniowania własnych szablonów, zarówno dla wersji tekstowej jak i html - możliwość ustalenia kilku tytułów jak np. 'Aktualizacja strony internetowej' czy 'Nowy produkt w naszej ofercie' - możliwość wysyłki maila w formie zwykłego tekstu lub w formie html - ustalanie priorytetu wiadomości - wysłanie newslettera do wybranych grup użytkowników - po wejściu w dany adres mailowy wyświetlane są dane nt. mailingu wysłanego pod dany adres - możliwość przypisania adresu do więcej niż 1 grupy - pełne raporty nt. wysłanych maili (data, treść, odbiorcy, status) Cechą wyróżniającą skrypt jest możliwość wstrzymania wysyłki w danym momencie. Wstrzymane mailingi mają w raportach status 'niezakończona' i w każdej chwili możnawysyłkę dokończyć. Podczas wysyłania na bieżąco widzimy pod jakie adresy zostaje wysyłany mail. Maile mogą być wysyłane paczkami do X odbiorców. Wysyłka odbywa się poprzez żądania do serwera wysyłane poprzez Ajax. Między kolejnymi żądaniami ustawione jest opóźnienie aby dać serwerowi chwilę oddechu ![]() Pozdrawiam: pion PS: sama wysyłka maila została wyłączona więc fizycznie mailing nie jest wysyłany PS2: proszę nie wpisywać wulgarnych danych ![]() PS3: wiem, że tabelki ale to było jakiś czas temu więc proszę tego nie wytykać bo mam tego świadomość ![]() Ten post edytował phpion.com 24.08.2007, 15:08:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do mnie maila nie wysłało :/ nie wiem czy to dlatego ze wersja testowa czy dlatego ze nie działa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To forum.php.pl - my oceniamy kod PHP - a to czy sa tabelki czy div-y to akurat ma male znaczenie....
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
do mnie maila nie wysłało :/ nie wiem czy to dlatego ze wersja testowa czy dlatego ze nie działa Przecież napisałem, że fizyczna wysyłka została wyłączona... To forum.php.pl - my oceniamy kod PHP - a to czy sa tabelki czy div-y to akurat ma male znaczenie.... Wybacz, ale kodu jest masa... Chciałbym abyście ocenili funkcjonalność i ogólnie wykonanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajne
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
I co ważne - działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podoba mi się. Całość czytelna i łatwa w obsłudze. Wygląda też nieźle. Jedna rzecz do jakiej mogę sie przyczepić to brak odnosnika do strony twórcy ikonek...
Ten post edytował SHiP 24.08.2007, 22:45:51 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za opinię. Co do ikonek - faktycznie, brak takowej informacji. Jeśli kiedykolwiek skrypt zostanie puszczony w świat to z pewnością takowa informacja zostanie dodana. Nie mam zamiaru przywłaszczać sobie czyjejś pracy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 03:24 |