![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ciekaw jestem waszej opinii na temat skryptu (narzędzia) które niedawno napisałem.
Ów skrypt nazywa się Filemon JS i jest to darmowy menadżer plików napisany w JavaScript (na framework'u ExtJS 2.0.2) z dodatkiem odrobiny kodu PHP do zarządzania plikami po stronie serwera. Strona WWW: http://mobilegb.eu/pl/filemon-js Demo: http://mobilegb.eu/pl/filemon-js/demo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 18 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Koszalin/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko coś oceniać - podstawowa funkcja managera plików to ich ładowanie i zmiana, a to jest w demie niedostępne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponował bym dodać przechwycenie prawego przycisku myszy, coś jak jest w google docs
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właściwości nie działają, pliki mają po 0 bajtów
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właściwości nie działają, pliki mają po 0 bajtów ![]() Dzięki za informację. Problem już naprawiony. Chociaż do błędu się nie przyznaję ![]() proponował bym dodać przechwycenie prawego przycisku myszy, coś jak jest w google docs Skromne menu pod prawym klawiszem jest. Pojawia się po kliknięciu na plik (kliknięcie w pustą przestrzeń daje domyślne menu przeglądarki). Ciężko coś oceniać - podstawowa funkcja managera plików to ich ładowanie i zmiana, a to jest w demie niedostępne. Niestety w demie musiałem zablokować możliwość jakiejkolwiek edycji danych. Wiem, że poszedłem trochę na łatwiznę ale miałbym niezły problem z utrzymaniem bezpieczeństwa gdyby każdy mógł wgrywać na serwer dowolne pliki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Browser.php:
Nie operuj bezspośrednio na globalnych zmiennych w tej metodzie. Zamiast tego użyj po prostu:
Będzie bardziej uniwersalne i o wiele ładniejsze. W ogóle ta metoda nie powinna zwracać jakieś kody błędów a wyrzucać wyjątki z tymi kodami błędów. Zamiast
daj
itp. Poza tym kwiatki również w metodzie public function download($files) - dziwne exity... W Mime.php: dodaj metodę
tyle z szybkiego rzutu okiem na część php. Ten post edytował ano 17.01.2012, 19:18:34 -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:16 |