![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy któryś z forumowiczów byłby wstanie wyjaśnić jak tworzy się własne klasy, jaki jest cel klas w czym pomagają itp itd byłbym wdzięczny gdyby teoria była podparta jakimiś przykładami:) liczę że ktoś z was pofatyguje się by mi to wytłumaczyć. pozdrawiam Chmura P.S: pewnie zaraz odeślecie mnie do google - szukałem już, owszem są definicje itp ale nie ma przykładów które bardzo by pomogly |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba słabo szukałeś. O zaletach programowania obiektowego, napisano już tyle, że wstyd cokolwiek dodawać. (także na tym forum)
Jak się tworzy klasy jest opisane w manualu (4 i 5). Tam też znajdziesz przykłady kodu. Dla mnie najważniejsze w OOP: - jest to najbliższe do naturalnego podejście w pisaniu kodu - pozwala na przejrzystość, łatwość modyfikacji i rozwoju kodu W ogóle, nie jestem pewien czy to dobry dział. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja wiem ze wszyscy tutaj są extra i angielski mają w palcu... ze mną jest trochę inaczej. Tak wiem trzeba było się uczyć... ale co Pan zrobisz? nic Pan nie zrobisz...
Prosiłbym po polsku:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tak dawno był podobny temat. Osobiście radzę kupić jakąś pożądną książkę, tam wszystko będzie ładnie i spójnie napisane.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a wiem ze wszyscy tutaj są extra i angielski mają w palcu... ze mną jest trochę inaczej. Zycie programisty, i w ogole informatyka, majacego klopoty z angielskim musi byc bolesne... Biorac pod uwage, z jakiej ilosci materialow w tym jezyku korzystam, to bez jego znajomosci pozostalo by mi chyba zmienic zawod. Podziwiam kolege, ktory sobie jednak jakos probuje radzic :roll2: |
|
|
![]()
|
|
no niestety ale nie dość że prawdopodobnie ciężko mi będzie zrozumieć stosowanie i działanie klas to jeszcze po angielsku na pewno nic bym nie zrozumiał...
bądźmy dobrej myśli:D pozdrawiam i liczę na więcej odpowiedzi ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:01 |