![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
na stronie wyswietla mi sie taki o to błąd: Notice: Use of undefined constant - assumed ' ' in D:\xampp\htdocs\strona\index.php on line 21 a o to skrypt:
w lini 21 jest znacznik zamknięcia i nie wiem w czym jest problem
Powód edycji: [Daiquiri]: Poprawiam temat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@TursoN Po pierwsze twoja odpowiedz ma sie nijak do problemu, a po drugie oba zapisy (twoj i autora) sa poprawne wiec naprawde nie ma co zmieniac...
@scroll pokaz jak wyglada plik define.php oraz wklej dokladnie komunikat bledu, bez zadnego skracania -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywaliłem tą linijkę:
mysql_query("SET NAMES utf8_general_ci"); mam teraz inny problem. nie chce zakładac drugiego tematu. chodzi o to że nie można nic napisac w polu input. po kliknieciu w to pole nie pojawia się znak zachety. to jest formularz
Powód edycji: [Daiquiri]: BBcode
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda ok.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 12 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie znaczniki zamykające input ?
np. Kod <input type="text" name="test" />
|
|
|
![]()
|
|
Bez nich input też działa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój kod działa u mnie bez najmniejszych problemów, więc problem leży gdzie indziej.
|
|
|
![]()
|
|
problem jakoś rozwiązałem i logowanie dzialalo. stwierdziłem że tabele w bazie nie są solidnie utworzone i przygotowane więc wywaliłem je wszystkie i stworzyłem od nowa. niestety logowanie przestało działać. zaczołem szukać innego skryptu ale też nie działa. obecnie mam taki:
cała zawartosć pliku logowanie.php a o to błąd: Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\xampp\htdocs\strona\logowanie.php on line 34 Podany użytkownik nie istnieje! chodzi o tą linijkę: if(mysql_num_rows($spr_user) > '0'){ z tego co zauważyłem to pomijane są zapytania i to w każdym skrypcie nie tylko tym. i nie wiem czy bardziej chodzi o połączenie z bazą czy zapytania są nie poprawne. Ten post edytował Daiquiri 14.09.2013, 06:48:53
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to za twór?
- Jedno zapytanie do bazy w zupełności wystarczy - Filtruj $login jakoś normalnie... - Nie if(mysql_num_rows($spr_user) > '0') a raczej if(mysql_num_rows($spr_user)==1) - Błąd wskazuje prawdopodobnie niepoprawną nazwę pola w bazie |
|
|
![]()
|
|
dobra powrót do starego prostego skryptu. nie ma błedow ale po wciśnieciu zaloguj nic sie nie dzieje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
witam
znowu mam problem i nie zakładma nowego tematu tylko tu pisze mam taki o to kod
skryp ma dodać do tabeli kategorie wartości. ogólnie sprawdzam czy z php wędruja dane. niestety nie cały czas wyświetla się na stronie Zapytanie2 nie wykonane! a w php my admin też nic nie jest dodane. w czym jest błąd?
|
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze po co dublujesz to samo
Wystarczy dodać magicznę formułkę, a dowiesz się co to za błąd Jeśli pierwszą dodawaną wartością jest id (not null, auto increment), to używasz null a nie '' |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Scroll - korzystaj z BBcode. Dodatkowo następnym razem staraj sie lepiej tytułować temat ( Temat: Jak poprawnie zatytulowac watek )
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 15:06 |