![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na wstępie zaznaczę, iż dopiero zaczynam przygodę z PHP. Chciałem napisać funkcję, która będzie mnożyć macierze dowolnych wymiarów, mam coś takiego:
I dopóki mnożę macierze kwadratowe, to funkcja działa bez problemu. Ale gdy chcę wykonać mnożenie np. macierzy 2x2 i 2x1, to funkcja w wyniku podaje macierz 2x1 o wszystkich wartościach równych 0. Czy byłby ktoś w stanie mi podpowiedzieć, co tu jest nie tak? Pozdrawiam, Koxcon |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Znalezione:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, w wyniku dalej są same zera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A tak:
? -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Działa, teraz dopiero zauważyłem, że problemem nie była funkcja, a źle zapisana jedna z macierzy, dzięki wielkie za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 05:58 |