Podpowiedzi są niesamowite (szczególnie ok 01:30)
Najbardziej zachwycił mnie sposób "na robale" REWELACJA!
Mnie brzęczenie komara jest w stanie obudzić nawet w środku nocy! Czyli cała noc z głowy
Gra odpada z wyżej wspomnianych powodów (zamiana priorytetów) u mnie nagminnych.
Zimny prysznic - toż to gorsze niż komary! Z moimi wiecznie zamarzniętymi końcówkami na Antarktydzie byłoby cieplej.
Praca na stojąco - może to jest pomysł, ale kto mi postawi biurko na krzesłach tak, żeby nie zwalić komputera? W dodatku w środku nocy!
Ale muszę przyznać, że pomysły ogólnie super. Mam zamiar je skopiować i wrzucić znajomym (oczywiście nie jako własne, nikt by mi nie uwierzył
) Mogę?
Najbardziej zachwycił mnie sposób "na robale" REWELACJA!

Gra odpada z wyżej wspomnianych powodów (zamiana priorytetów) u mnie nagminnych.
Zimny prysznic - toż to gorsze niż komary! Z moimi wiecznie zamarzniętymi końcówkami na Antarktydzie byłoby cieplej.
Praca na stojąco - może to jest pomysł, ale kto mi postawi biurko na krzesłach tak, żeby nie zwalić komputera? W dodatku w środku nocy!

Ale muszę przyznać, że pomysły ogólnie super. Mam zamiar je skopiować i wrzucić znajomym (oczywiście nie jako własne, nikt by mi nie uwierzył

Śmiało - oby wam służyły jak najlepiej

Poszukując nowych efektywnych sposobów postanowiłem spróbować tzw. Power nap
Polecam zajrzeć na: http://www.besmart.pl/category/sen/ (pozostałe kategorie bloga są również ciekawe)
Powiem krótko - to działa :]
W moim przypadku zakładając normalnie przespaną noc - około południa zawsze robię się senny więc naturalnym odruchem jest/była mocna kawa.
Jeśli tylko jestem w domu to zastąpienie kawy drzemką 25 minutową daje co najmniej taki sam jeśli nie lepszy efekt - dużo zdrowszy sposób

Czasami drzemię 90 minut - w zależności od tego ile czasu udało się pospać poprzedniej nocy oraz czy są warunki na dłuższą drzemkę.
Podobno w stanach niektóre małe i duże firmy organizują specjalne miejsca na terenie firmy, gdzie można się przespać w ciągu dnia

Polecam