Mam własny skrypt do wrzucania obrazków na serwer, jednak można wrzucać tylko pojedyncze fotki. Jak można zrobić żeby wrzucać kilka fotek za jednym kliknięciem ? Jakieś propozycje ?
nospor
18.10.2005, 08:49:26
dopisac dodatkowe pola typu file, i bedziesz mial kilka obrazkow na raz. Niedawno byl ten sam problem na forum
no i takim przykladem jak pokazales przy srednio obciazonym kompie stronka otwierala mi sie 40s. po czym dostalem komunikat o certyfikacie ktory rzecz jasna odrzucilem. No to sa glowne argumeny przeciwko php
bela
21.10.2005, 14:26:37
Certyfikat jest dlatego, że w piaskownicy w której się bawimy nie mamy dostępu do IO, z certyfikatem już tak.
Speedy
21.10.2005, 18:23:00
Cytat(Prometeus @ 2005-10-20 13:11:41)
Można to spokojnie zrobić przy użyciu php, perla oraz js'a.
Nawet bez tego perla by można :] Gdzieś chyba widziałem nawet motyw z dynamicznym paskiem postępu.
Istnieje jeszcze inna możliwość - wykorzystanie WebDav, ale to już nie jest "banalne" zadanie.
Przykład takiego zastosowania: http://ez.no/community/articles/build_a_we...with_ez_publish - eZ wraz z mechanizmem pozwalajacym na łatwe opublikowanie wielu zdjęć, przeglądanie ich, przenoszenie i usuwanie, tak jak byśmy pracowali na plikach lokalnych, przy pomocy przeglądarki internetowej.
Kocurro
21.10.2005, 21:24:52
a może po prostu FCK editor'a ściągnąć a potem podebrać mu jego system obsługi wgrywania zdjęć
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.