![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam własny skrypt do wrzucania obrazków na serwer, jednak można wrzucać tylko pojedyncze fotki. Jak można zrobić żeby wrzucać kilka fotek za jednym kliknięciem ? Jakieś propozycje ? -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
dopisac dodatkowe pola typu file, i bedziesz mial kilka obrazkow na raz. Niedawno byl ten sam problem na forum
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=33745 http://forum.php.pl/index.php?showtopic=19131 i jeszczebylo pare innych, ale juz mi sie szukac nie chce -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to spokojnie zrobić przy użyciu php, perla oraz js'a.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie kozacz, tylko pokaż rezultat :]
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bendi @ 2005-10-18 09:53:53) no i takim przykladem jak pokazales przy srednio obciazonym kompie stronka otwierala mi sie 40s. po czym dostalem komunikat o certyfikacie ktory rzecz jasna odrzucilem. No to sa glowne argumeny przeciwko php ![]() -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Certyfikat jest dlatego, że w piaskownicy w której się bawimy nie mamy dostępu do IO, z certyfikatem już tak.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Prometeus @ 2005-10-20 13:11:41) Można to spokojnie zrobić przy użyciu php, perla oraz js'a. Nawet bez tego perla by można :] Gdzieś chyba widziałem nawet motyw z dynamicznym paskiem postępu. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Świetny przykład takiego rozwiązania:
http://the-stickman.com/web-development/ja...le-file-element Istnieje jeszcze inna możliwość - wykorzystanie WebDav, ale to już nie jest "banalne" zadanie. Przykład takiego zastosowania: http://ez.no/community/articles/build_a_we...with_ez_publish - eZ wraz z mechanizmem pozwalajacym na łatwe opublikowanie wielu zdjęć, przeglądanie ich, przenoszenie i usuwanie, tak jak byśmy pracowali na plikach lokalnych, przy pomocy przeglądarki internetowej. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może po prostu FCK editor'a ściągnąć a potem podebrać mu jego system obsługi wgrywania zdjęć
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 02:57 |