![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znowu ja z głupim problemem. Mam takie pytanie napisałem skrypt który mi uploaduje plik - Działa - wykorzystuje w formularzu do wybrania pliku
<input type="file" ... > Moje pytanie jest takie czy jest jakaś możliwość aby użytkownik u mnie będzie to administrator mógł naraz zaznaczyć kilka plików i nacisnąć otwórz tak jak w załącznikach w pocztach E-mail. Tam potem podaj jako np.: value = "c:\01.jpg; c:\02.jpg; i.t.d. to rozdzielić sobie poradze to niejest już żaden problem ale jak osiągnąć taki value, lub druga możliwość jak osiągnąć value z folderu żeby użytkownik wybierał cały folder do Upload-u. Proszę o pomoc. -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomoca jednego inputa nie pobierzesz kilku plikow, ale w jednym formularzy mozesz zrobic kilka inputow i przeslac te pliki na serwer jednoczesnie
![]() -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze mozna napisac, zeby user zzipowal caly katalog (no chyba, ze komus sie chce klikac...), a zipa mozna rozpakowac na serwerze (jak jest to rozszerzenie wlaczone)...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nie ma naprawde jakiejś innej opcji żeby to zrobić.
Żeby cały folder zaznaczać. -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Innej nie ma. Całego foldera nie prześlesz, a kilka plików możesz przesłać tylko sposobem opisanym przez kicaj_'a
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Tak ja wiem że nie ma funkcji która wysyła cały folder na serwer ale mnie chodzi aby value input był równy temu folderowi np:
<input type=.... name=.... value=x> i chodzi o to żeby x przyjmoał wartość ścieżki do tego folderu. Naprzykład: x = "c:\Moje Dokumenty\upload"; Ten post edytował barkroli 17.07.2004, 08:52:17 -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_FILES['userfile']['name']
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Tak a mam teraz drugie pytanie jak zrobić coś w rodzaju Windows Commandera chodzi o przeglądanie folderów i zaznaczenie ich.
-------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
opendir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
a potem robisz liste plikow i przy kazdym robisz checkboxa -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
jak zapisac liste plików i folderów do tablic, tak zeby foldery byly zapisane do innej a pilki do innej i zybym wiedzial po ile ich jest.
Prosze wypiszcie jakies polecenia, lub dajcie linka do Exampla, czy dobrego manuala ale raczej po polsku bo angilekiego mogę niezrozumiec -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś?
Pozdrawiam. Bartek PS Forum zamieniło mi ! na ! i \ na \ - popraw to sobie. Ten post edytował marlowe 18.07.2004, 22:46:21 |
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi się że właśnie tego potrzebowałem.
Dzięki sprawdze sobie jeszce. -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 03:31 |