Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zdalne połaczenie z baza na home.pl
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
korbog
Witam mam następujący problem
nie moge połączyć się zdalnie z baza która znajduje sie na home.pl dodam ze baza ta jest udostepniona w sieci i ze swojego komputera za pomoca front-page oraz zainstalowanego apacha udaje mi sie połączyć i jest ok ale z serwerów subtech.pl, yoyo.pl, multimo.pl juz kicha

na subtech.pl:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server during query

na yoyo.pl:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111

na multimo.pl:

nic sie nie pokazuje ale i tak sie nie moze polaczyc sad.gif

nie wiem co jest z tym zgrane moze na serwerach jest cos ustawione ze zabrania polaczenia zdalnego sam juz nie wiem szukalem juz po calych googlach i nic nie znalazlem sad.gif

moze wiecie jak temu zaradzic bardzo prosze o pomoc exclamation.gif

z góry dziekuje i pozdrawiam!
nevt
pełen dostęp do baz MySQL w home.pl jest możliwy wyłącznie z konta www na którym baza jest skonfigurowana. podobno jest to podyktowane względami bezpieczeństwa. ale można to obejść - po prostu trzeba skrypty odpowiedzialne za komunikację z bazą wrzucić na serwer home.pl, a z zewnątrz odwoływać się do tych skryptów zamiast bezpośrednio do bazy....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.