![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam następujący problem
nie moge połączyć się zdalnie z baza która znajduje sie na home.pl dodam ze baza ta jest udostepniona w sieci i ze swojego komputera za pomoca front-page oraz zainstalowanego apacha udaje mi sie połączyć i jest ok ale z serwerów subtech.pl, yoyo.pl, multimo.pl juz kicha na subtech.pl: Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server during query na yoyo.pl: Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 na multimo.pl: nic sie nie pokazuje ale i tak sie nie moze polaczyc ![]() nie wiem co jest z tym zgrane moze na serwerach jest cos ustawione ze zabrania polaczenia zdalnego sam juz nie wiem szukalem juz po calych googlach i nic nie znalazlem ![]() moze wiecie jak temu zaradzic bardzo prosze o pomoc ![]() z góry dziekuje i pozdrawiam! Ten post edytował korbog 4.02.2008, 02:15:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pełen dostęp do baz MySQL w home.pl jest możliwy wyłącznie z konta www na którym baza jest skonfigurowana. podobno jest to podyktowane względami bezpieczeństwa. ale można to obejść - po prostu trzeba skrypty odpowiedzialne za komunikację z bazą wrzucić na serwer home.pl, a z zewnątrz odwoływać się do tych skryptów zamiast bezpośrednio do bazy....
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:36 |