Witam
Mam dość duży plik .sql.gz - spakowany około 500kb.
Jak próbuję przez phpMyAdmina wgrać go do bazy, to wypisuje błąd:
Fatal error: Maximum execution time of 300 seconds exceeded in c:usrapachehttpdhtmlphpmyadminlibrariesread_dump.lib.php on line 80
Jak mogę rozwiązać ten problem? Gdzie mogę ustawić maksymalny czas? Bardzo proszę o pomoc.
Czy są jakieś inne metody rozwiązania tego problemu?
Koshin
19.04.2004, 15:31:29
mozna w konfiguracji serwera wydluzyc czas dzialania skryptu php, ale jak iwdze ze masz 300 sekund to mnie to przeraza....

)
1.zmniejszyc plik z 500kb na mniejsze paczki ...
2.wgrac go z szybszego lacza... 500 to nie tak wiele w koncu.
Jojo
19.04.2004, 15:31:56
[php:1:5ec24adc5b]<?php
ini_set('max_execution_time', '600');
?>[/php:1:5ec24adc5b]
mozesz tez (jesli masz dostep) zmienic ta wartosc bezposrednio w pliku php.ini
Dzięki za odpowiedzi.
Przy próbie wgrania pliku na serwer fizyczny (a nie lokalny) pojawia się taka informacja:
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted at (null):0 (tried to allocate 2738287 bytes) in /usr/local/www/data-dist/phpMyAdmin/libraries/read_dump.lib.php on line 103
I wydaje mi się, że problem nie dotyczy tutaj przesłania tych 500kb, ale czasu jego rozpakowania przez serwer. Mój pierwszy post dotyczył działania na lokalhoście, a ten komunikat pojawia się w momencie przesyłania pliku on-line.
A może są jakieś programy do rozpakowywania plików .sql.gz? Ja mam jeden plik w całości, ponieważ taki dostałem i musze z niego zrobić kilka rzeczy. Gdybym miał dostęp do bazy, to oczywiście zrobiłbym mniejsze paczki.
Jojo
19.04.2004, 17:00:15
plik *.gz rozpakujesz chocby winzipem u siebie na komputerze a dalej bedziesz mogl go edytowac chocby notatnikiem...
Cytat
plik *.gz rozpakujesz chocby winzipem ...
I to była informacja, jakiej potrzebowałem
Wystarczył zwykły WinRAR
Koshin
20.04.2004, 09:17:39
wystarczylo sprawdzic.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.