![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam dość duży plik .sql.gz - spakowany około 500kb. Jak próbuję przez phpMyAdmina wgrać go do bazy, to wypisuje błąd: Fatal error: Maximum execution time of 300 seconds exceeded in c:usrapachehttpdhtmlphpmyadminlibrariesread_dump.lib.php on line 80 Jak mogę rozwiązać ten problem? Gdzie mogę ustawić maksymalny czas? Bardzo proszę o pomoc. Czy są jakieś inne metody rozwiązania tego problemu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna w konfiguracji serwera wydluzyc czas dzialania skryptu php, ale jak iwdze ze masz 300 sekund to mnie to przeraza....
![]() 1.zmniejszyc plik z 500kb na mniejsze paczki ... 2.wgrac go z szybszego lacza... 500 to nie tak wiele w koncu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:5ec24adc5b]<?php
ini_set('max_execution_time', '600'); ?>[/php:1:5ec24adc5b] mozesz tez (jesli masz dostep) zmienic ta wartosc bezposrednio w pliku php.ini |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedzi.
Przy próbie wgrania pliku na serwer fizyczny (a nie lokalny) pojawia się taka informacja: Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted at (null):0 (tried to allocate 2738287 bytes) in /usr/local/www/data-dist/phpMyAdmin/libraries/read_dump.lib.php on line 103 I wydaje mi się, że problem nie dotyczy tutaj przesłania tych 500kb, ale czasu jego rozpakowania przez serwer. Mój pierwszy post dotyczył działania na lokalhoście, a ten komunikat pojawia się w momencie przesyłania pliku on-line. A może są jakieś programy do rozpakowywania plików .sql.gz? Ja mam jeden plik w całości, ponieważ taki dostałem i musze z niego zrobić kilka rzeczy. Gdybym miał dostęp do bazy, to oczywiście zrobiłbym mniejsze paczki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik *.gz rozpakujesz chocby winzipem u siebie na komputerze a dalej bedziesz mogl go edytowac chocby notatnikiem...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat plik *.gz rozpakujesz chocby winzipem ...
I to była informacja, jakiej potrzebowałem ![]() Wystarczył zwykły WinRAR ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczylo sprawdzic.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:20 |