Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wgranie pliku przez phpMyAdmin
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Xaro
Witam.
Jestem nową osobą na forum ale to chyba nie zmieni mojego traktowania.
Mam problem otóż on polega na tym ,że chcę wgrać komuś plik poprzez phpmyadmin a dokładniej Hauru schell.
Ale niestety nie znam komendy sql.
Czy jest ktoś kto może mi podać questionmark.gif
Najprawdopodobniej zły dział przepraszam. blinksmiley.gif
sowiq
phpMyAdmin i komendy? Tam po prostu klikasz w 'import' i wybierasz odpowiedni plik sql...
Xaro
Ale ten plik w php i błędów w ch wywala
piaseq
Z Twojej wypowiedzi nie wynika dokładnie co chcesz osiągnąć, ale phpMyAdmin służy do importowania baz danych lub wykonywania zapytań sql zapisanych plikach .sql. Jeżeli chcesz umieścić na serwerze plik .php najlepiej zrobić to przez ftp.
Xaro
Niestety nie mam dostępu do ftp chce przez phpmyadmin wgrać tu chodzi o open tibia server.
piaseq
Cytat(Xaro @ 25.01.2009, 19:29:48 ) *
Niestety nie mam dostępu do ftp chce przez phpmyadmin wgrać tu chodzi o open tibia server.

W dalszym ciągu nie wyjaśniłeś co chcesz wgrać. Jak już wspomniałem przez phpMyAdmina możesz importować tylko pliki z komendami sql. Nie ma możliwości skopiowania pliku .php na serwer przy pomocy phpMyAdmina.
Xaro
Jest możliwość nawet mam stronkę z nią tylko nie kumam jak wsadzić oto link : http://hack.pl/forum/thread2344-2.html
sowiq
Cytat(Xaro @ 25.01.2009, 19:50:37 ) *
Człowiek się całe życie uczy smile.gif

W pierwszym poście masz napisane co i jak:
Cytat
Musimy podać pełną ścieżkę do pliku który zostanie utworzony. Katalog musi posiadac CHMOD = 777
Xaro
Co to ten CHMOD = 777 biggrin.gif może ktoś mi pomóc tongue.gif
dr_bonzo
Cracking/niszczenie serwera nie jest dobrym dzialaniem.
Ze chcesz to niby dla celow "naukowych" zrobic -> hacking polega na nauce/zdobywaniu wiedzy - a wiec DO KSIAZEK!.
piaseq
Cytat(Xaro @ 25.01.2009, 20:39:06 ) *
Co to ten CHMOD = 777 biggrin.gif może ktoś mi pomóc tongue.gif

Może sam spróbowałbyś sobie pomóc? Temat z tego forum chmod 777 co to takiego
Xaro
@Up jakich.
Ja się uczę u siebie na kompie biggrin.gif

Ok zrobiłem ale jak mam ta Ścieszkę bezwzględną tongue.gif
SELECT `txt` FROM `table` INTO OUTFILE '/var/www/sciezka/bezwzgledna/do/pliku.php';
hwao
Proszę zapytać autora skryptu, jeżeli wyrazi zgodę to Ci pomoże.
My nie mamy ani wglądu do kodu, ani pozwolenia żeby go zobaczyć/modyfikować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.