![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosto z GIMPa - żadnych plików .html i .css
![]() http://pub.chwedziak.pl/mamprawko.jpg - preview http://pub.chwedziak.pl/mamprawko_f.jpg - full size Sorki za duży rozmiar plików (koło 300kb każdy), ale nie chciałem już tego tak masakrycznie kompresować. Prosto, blogowo. Mało gadżetów, ale taki zamiar. Portal ma być dodatkiem do forum dyskusyjnego. Z założenia wszystko będzie oparte o phpbb2 (trójka odpycha mnie swoim ACP i UCP) z różnymi modami. Mile widziane opinie konstruktywne, bądź oceny w skali 0-10 lub 0-6 - jak kto woli. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Jak dla mnie super. Nie widzę niczego, do czego mógłbym się doczepić. Mocne 9/10. Gratulacje!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla mnie jest trochę zbyt prosto i zbyt 'blogowo' jak na portal, ale o gustach się nie dyskutuje
![]() ![]() [edit] Na mój gust, zrobiłbym logo mniej-więcej w taki sposób: http://www.vpx.pl/up/20080714/scr1.jpg Ten post edytował l0ud 14.07.2008, 17:42:10 -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ładnie. Nawet bardzo
9/10 I znów kolejny dowód, że w GIMP-ie da się pracować ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już tłumaczę dlaczego logo się nie wyróżnia i dlaczego tak wysoki jest ten "top", że to tak nazwijmy
![]() Ponieważ brak mi weny, czy jak to tam nazwać, a jest pomysł, to wolałem zostawić miejsce. Myślałem nad jakąś trawką i drogą, coś jakby wzgórze - oczywiście ilustracja, nie foto i oczywiście wektor. Jak będę miał trochę czasu (jutro pakowańsko na wyjazd), to przygotuję wersję z ilustracją. Wygląda blogowo, bo tak miało być ![]() Wygląd forum także przygotuję, jak będę mieć czas. Więc już zapewniam, koloru zielonego przybędzie ![]() Ten post edytował tiraeth 14.07.2008, 18:55:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie również bardzo ładnie, ale że mam ostatnio fazę na loga, to się doczepię.
Czy to są ślady opon? Jeśli tak, to trochę słabo z ich wykonaniem, a szkoda, bo pomysł fajniutki. Może jeszcze jakiś jeden kolor w logo? Nie zniesmaczy to programistów, a troszkę urozmaici header. pzdr @radex I znów kolejny dowód, że w GIMP-ie da się pracować A ktoś twierdził, że się nie da? ![]() Ale prawda jest taka, że daleko mu do PS-a. Też nad tym ubolewam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nad logiem także pomyślę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ktoś twierdził, że się nie da? ![]() Ale prawda jest taka, że daleko mu do PS-a. Też nad tym ubolewam ![]() No właśnie, że tak. Już od wielu osób słyszałem, że to szit jest, że to i tamto ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie podoba mi się applowy styl (ogolnie podoba, ale jakos tu mi nie pasuje). U mnie na laptopie, na belce nad topem czcionka jest troche za ciemna. Plus za to ze w gimpie
![]() Ogólnie prosto, czytelnie ale ładnie. Efekt pozytywny ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ladne i powinno malo warzyc po pocieciu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ radex
No właśnie, że tak. Już od wielu osób słyszałem, że to szit jest, że to i tamto tongue.gif Ma mniejsze możliwości od Photoshopa, ale da się na nim pracować IMO winksmiley.jpg Po prostu ma zupełnie inny interfejs niż większość programów do grafiki rastrowej (w tym korele i fotoszopy). Czytając wiele Twoich postów rozumiem Cię jako idealistę i usera LINUXa. Walczysz przeciwko IE oraz Windowsom. Też uwielbiam LINUXa i naprawdę żałuję, że muszę używać windowsa, ale nie mam wyjścia. Moi pracodawcy używają tylko IE i nic na to nie poradzę. Nie warto marnować swoich możliwości i ginąć za ideę ;p A co do GIMP-a to ma on jedną podstawową wadę: NIE MA STYLI i żeby zrobić głupiego stroke`a muszę dać nowy layer, zwiększyć zaznaczenie i wypełnić czymś nowy layer. Niby nic, ale co gdy stwierdzę, że stroke jest za cienki? Muszę robić wszystko od początku. W PS-ie wystarczy double click na layerze i zmieniam stylik;) Interfejs GIMPOWY mi o wiele bardziej odpowiada, ale nie ma on nic wspólnego z możliwościami programu:( |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Projekt naprawdę ładny. Niestety ma wadę.
Jako tytuł mógłbyś z powodzeniem dać: Strona o pierogach, strona o czołgach, strona o długopisach, strona o piorunach kulistych, strona wizażystki, strona miłośników pasów, ... Desig nie nawiązuje do tematyki w ogóle. Poza jednym malutkim logo ![]() |
|
|
![]()
|
|
Co by nie tworzyć nowego tematu... daję Wam do oceny projekt loga: http://pub.chwedziak.pl/mamprawko.png (także koło 300kb)
|
|
|
![]()
|
|
Ta zieleń jest IMHO za jaskrawa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
radex_p, Normalnie jak może być za jaskrawe, jak kolory są prawidłowo u mnie wykalibrowane
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
u mnie też. Pomimo to uważam, że zieleń jest zbyt jaskrawa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kolor zawsze można trochę zmienić. Fajnie wygląda na koszulkach
![]() |
|
|
![]()
|
|
No header będzie
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Mi osobiście logo kojarzy się z czymś związanym z muzyką: mp przywołuje skojarzenia z mp3, natomiast kierownica wygląda jak głośnik
![]() |
|
|
![]()
|
|
Portal już na chodzie - http://mamprawko.pl
![]() Kod głównie oparty na szablonie Sandbox (ale przecież od tego on jest) - z wieloma modyfikacjami, zarówno od strony stylu (css), jak i kodu (php) ![]() Możecie ocenić teraz wygląd, przejrzystość, funkcjonalność (niekompletną, ale dzisiaj forum dojdzie) ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:18 |