![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam podobny problem jak ravo opisywał tutaj
funkcja move_uploaded_file wywala mi takie błędy Kod Warning: move_uploaded_file(/www/portal2/image/news/) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Is a directory in /www/portal2/news.php on line 18 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpjG4c1M' to '/www/portal2/image/news/' in /www/portal2/news.php on line 18 próbowałem zmienić upload_tmp_dir w php.ini (dokładnie /etc/php5/apache2/php.ini) po czym restart apach-a i ciągle wywala mi identyczny błąd ![]() co mam z tym zrobić ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz w phpinfo() czy zmodyfikowałeś właściwy plik php.ini (może interpreter w ogóle go nie widzi). Na co zmieniłeś upload_tmp_dir?
[edit] I daj fragment skryptu, bo to może z nim jest problem ![]() Ten post edytował l0ud 1.07.2008, 21:38:14 -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z phpinfo:
Cytat Loaded Configuration File /etc/php5/apache2/php.ini w upload_tmp_dir podałem nowy adres( /www/tmp) wątpię żeby to był problem z kodem bo przed zmianą upload_tmp_dir w tym drugim błędzie mam /tmp/(losowe znaki) i po zmianie jest to samo gdyby to był błąd w kodzie to by mi zmieniło na /www/tmp/(losowe znaki) aha folder /www/tmp istnieje edit: ok podaje się cytat z phpinfo: Cytat upload_tmp_dir /www/tmp /www/tmp oto mój kod
Ten post edytował sazian 1.07.2008, 21:49:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
a gdzie masz nazwe pliku. w tej funckcji dajesz nazwe tmp, sciezka + nazwa na serwie. wgrywajac plik tylko do folderu nienadajac mu nazwy to jest troche nie mozliwe
Ten post edytował Mlodycompany 2.07.2008, 08:27:32 |
|
|
![]()
|
|
nic z tego
Cytat Warning: move_uploaded_file(/www/portal2/image/news/tmp/php6GvOMf) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in /www/portal2/news.php on line 18 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php6GvOMf' to '/www/portal2/image/news/tmp/php6GvOMf' in /www/portal2/news.php on line 18 jako drugi parametr próbowałem podać IMAGE_NEWS_DIR.$_FILES['obrazek1']['tmp_name'] i IMAGE_NEWS_DIR.$_FILES['obrazek1']['name'] może dodam jeszcze wynik polecenia print_r($_FILES);
edit: i ciągle nie rozumie czemu w komunikacie o błędzie jest /tmp anie /www/tmp Ten post edytował sazian 2.07.2008, 22:01:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:22 |