![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy wysyłaniu pliku na jednym z serwerów wywala mi poniższy błąd:
Warning: move_uploaded_file(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phpUYcmUm) is not within the allowed path(s): (/home) in /home/bm/public_html/zarzecze/rpgallery/upload.php on line 141 Warning: move_uploaded_file(/tmp/phpUYcmUm): failed to open stream: Operation not permitted in /home/bm/public_html/zarzecze/rpgallery/upload.php on line 141 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpUYcmUm' to 'foto/0001.jpg' in /home/bm/public_html/zarzecze/rpgallery/upload.php on line 141 Czy mogę mu jakoś zapobic ja jako programista czy jest on wyłącznie winą źle skonfigurowanego serwera bo na wszystkich innych nic takiego mi się nie wyświetla i funkcja działa poprawnie? Ten post edytował ravo 10.08.2006, 16:14:08 -------------------- ...nauka jest celowa tylko wtedy gdy pozwala pomagać innym.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nom. np ustawic CHMOD dla katalogu /tmp, lub zmenic ściężkę na swój katalog domowy, bo masz ograniczenia w cofaniu się w górę.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uprawnienia nic tutaj nie znaczą. Administrator serwera ograniczył możliwość korzystania z innych katalogów niż /home. Zapomniał o tym, że php korzysta z /tmp. Wina raczej po stronie administratora i nic na to nie poradzisz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli to co pisze Cysiaczek nie pomoże?
-------------------- ...nauka jest celowa tylko wtedy gdy pozwala pomagać innym.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pomoże, bo to nie jest wina złych uprawnień, tylko konfiguracji php (open_basedir). Uprawnienia systemu plików są o poziom niżej w tej hierarchii. Zwróć uwagę na to administratorowi.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
No toz podałem dwa wyjścia
![]() Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
A jak chcesz zmienić z poziomu skryptu upload_tmp_dir na /home/...? Pliki tymczasowe są tworzone automatycznie przez php i zabronienie dostępu do folderu tymczasowego jest błędem administratora i wymaga zmieny konfiguracji php.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzięki Panowie jeżeli jeszcze możecie mi pomóc albo raczej mojemu administratorowi to co robić ma żeby nadać mi uprawnienia do używania TEMPa?? i Gdzie to ma zrobić w php.ini??
-------------------- ...nauka jest celowa tylko wtedy gdy pozwala pomagać innym.
|
|
|
![]()
|
|
Dopisać ścieżkę /tmp/ do dyrektywy open_basedir w konfiguracji php. Ścieżki oddziela się chyba średnikami.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki za pomoc mojemu administratorowi
![]() -------------------- ...nauka jest celowa tylko wtedy gdy pozwala pomagać innym.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanko czy z tego samego powodu pokazuje mi sie :
Warning: move_uploaded_file(/users/lukapa/public_html/php-files/uploadery//kuki.txt) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /users/lukapa/public_html/php-files/uploadery/common.php on line 38 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpm3ApbI' to '/users/lukapa/public_html/php-files/uploadery//kuki.txt' in /users/lukapa/public_html/php-files/uploadery/common.php on line 38 Unable To Copy ###########Edit########### Czy ktoś wie może prosze o odpowiedz ##########edit2########### jak mniemam chyba nikt nie wie co to znaczy i co z tym zrobić hmmmm cuż przeżyje ![]() $#$#$#$#$#$#$#$#$#$#$#$#$#$# Ten post edytował lukapa 27.01.2009, 12:44:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:37 |