![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://img518.imageshack.us/my.php?image=logotypog6.png
Trening. Może coś z tego wylezie na światło dzienne - zobaczymy. Wersja ostatecznie ostateczna, raczej zmieniać nie będę nic. ![]() Ten post edytował tiraeth 18.06.2008, 09:50:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ma byc logotyp ?
nie widze niczego oryginalnego i czegos co mogloby sie kojarzyc z konkretna firma |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat to ma byc logotyp? A na co to wygląda? Na logo? Ikonkę? Cytat nie widze niczego oryginalnego i czegos co mogloby sie kojarzyc z konkretna firma Dziwne... Tylko samochody tej szkoły jeżdżą po mieście z naklejonymi płomieniami. Hmm... niech zgadnę. Znak rozpoznawalny to płomienie? W każdym bądź razie dzięki za opinie... nie do końca konstruktywną, ale zawsze ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brzydkie nie jest. Ba, jest nawet ładne, ale... czegoś tu brakuje... Nie wiem dlaczego, ale taki zbyt prosty mi się wydaje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@radex_p: Założenie takie, żeby można było logiem "opakować" materiały promocyjne, więc skomplikowane być nie może. Poza tym, było sporo pomysłów na rozbudowę, ale przedobrzyć nie chciałem. Dzięki za opinię.
Ten post edytował tiraeth 17.06.2008, 17:54:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 18 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie slaba czcionka i plomien nie w moim guscie bo taki prosty roadsterowo/tatuazowy. . Z daleka czyli pomniejszone jest w miare ok, wiec sama kompozycja moglaby zostac.
Glowny blad to ekspozycja AKADEMIA zamiast DOBREJ JAZDY. Z daleka widac tylko AKADEMIA. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg. mnie to nie jest logotyp, tylko grafika. Naprawdę za dużo się nie narobiłeś. 2 fonty, płomień i 2/3 kolory. Ten płomień nie pasuje do tematu, ani do firmy. Bardziej dla branży tuningowej, lub strażaków. Zamysł gdzieś tam był, ale chyba mało czasu poświęciłeś na różne możliwości. Skoro firma miała już płomienie, to tym bardziej nie narobiłeś się, miałeś gotowca. Poza tym powinieneś przeforsować zmianę tych płomieni, na coś innego. Co to za znak rozpoznawczy - płomień.. Tyle moich odczuć.
-------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
@cbagov: Ekspozycja zamierzona. Płomień prosty, bo jak już mówiłem, projekt nastawiony na materiały promocyjne, czyli pełen wektor, bez wodotrysków.
@sniezny_wilk: Logotyp/logo... jak zwał tak zwał. Nie pisałem ile czasu zajęło mi zrobienie tego, więc nie wiem skąd te wnioski. Skoro firma miała płomienie (i ma nadal) to dlaczego miałbym zmieniać symbol, który jest już rozpoznawalny? Gotowca nie miałem, bo w obecnym logo firma nie ma nic poza napisem. Przeforsowywać też nie będę, bo powtarzam, że to trening i nie wiadomo, czy coś z tego wyjdzie. Dzięki za opinie, ale widzę, że konstruktywnych wypowiedzi (no, może poza tą wyżej) się nie doczekam (a może?) ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wg mnie również zbyt "rozproszone" (? za dużo elementów) jak na logotyp. Poza tym bardzo mi się kojarzy z TVN Turbo...
|
|
|
![]()
|
|
@phpion: Toż to herezja
![]() ![]() ![]() ![]() Ten post edytował tiraeth 17.06.2008, 18:25:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Mi też kojarzy się z TVN Turbo. Płomienie mi się nie podobają. Czcionka zresztą też.
|
|
|
![]()
|
|
Mi też kojarzy się z TVN Turbo. Płomienie mi się nie podobają. Czcionka zresztą też. Konstruktywniej? Bo za przeproszeniem, wk....urzają mnie takie komentarze. Nie mam nic przeciwko mówieniu, że to jest ble itd., ale ludzie, uzasadnijcie to. Ociu, tym postem mnie dobiłeś - jak szpadlem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
to niech bedzie konstruktywnie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
to niech bedzie konstruktywnie ![]() ![]() I to się ceni... Jeśli firma się zainteresuje na poważnie zmianą (bo za zmianą loga idzie wiele zmian w tym przypadku), to pomyślę nad tym płomieniem, choć imho jest dobrze. Ale może przyda się lekki dotłuszczenie samego centrum płomienia |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
btw na prawde ten płomień to prawie jak tvn turbo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak wszedlem 1szy raz w link
to tez pomyslalem o tvn turbo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 18 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@tiraeth
radzilbym byc wdziecznym za kazda opinie, natomiast co z tym zrobisz to juz twoja sprawa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@phpion: Toż to herezja ![]() ![]() ![]() Przepraszam, ale faktycznie tak mi się kojarzy (zresztą nie tylko mi - patrz posty). Co do ograniczenia oglądania TVN Turbo: hehe, może Cię to zaskoczy, ale nie mam tego kanału ![]() ![]() Odnośnie rozproszenia... za duzo elementów? Ja tam widzę de facto trzy elementy ![]() Dokładnie tak. Moim zdaniem te 3 elementy jakoś nie pasują do siebie... To moje zdanie i możesz się z nim nie zgadzać, ale prosiłeś o opinie więc nie irytuj się, gdy któraś opinia jest krytyką. |
|
|
![]()
|
|
@phpion: Nie irytuję się
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@cbagov: Ekspozycja zamierzona. Płomień prosty, bo jak już mówiłem, projekt nastawiony na materiały promocyjne, czyli pełen wektor, bez wodotrysków. @sniezny_wilk: Logotyp/logo... jak zwał tak zwał. Nie pisałem ile czasu zajęło mi zrobienie tego, więc nie wiem skąd te wnioski. Skoro firma miała płomienie (i ma nadal) to dlaczego miałbym zmieniać symbol, który jest już rozpoznawalny? Gotowca nie miałem, bo w obecnym logo firma nie ma nic poza napisem. Przeforsowywać też nie będę, bo powtarzam, że to trening i nie wiadomo, czy coś z tego wyjdzie. Dzięki za opinie, ale widzę, że konstruktywnych wypowiedzi (no, może poza tą wyżej) się nie doczekam (a może?) ![]() ![]() Z góry mówię, że nie mam na celu atakowanie Twojego pomysłu na logo ![]() ![]() -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:37 |