Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [logotyp] Takie cuś...
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
tiraeth
http://img518.imageshack.us/my.php?image=logotypog6.png

Trening. Może coś z tego wylezie na światło dzienne - zobaczymy. Wersja ostatecznie ostateczna, raczej zmieniać nie będę nic.

guitar.gif
koderrr
to ma byc logotyp ?

nie widze niczego oryginalnego
i czegos co mogloby sie kojarzyc z konkretna firma
tiraeth
Cytat
to ma byc logotyp?

A na co to wygląda? Na logo? Ikonkę?

Cytat
nie widze niczego oryginalnego
i czegos co mogloby sie kojarzyc z konkretna firma

Dziwne... Tylko samochody tej szkoły jeżdżą po mieście z naklejonymi płomieniami. Hmm... niech zgadnę. Znak rozpoznawalny to płomienie?

W każdym bądź razie dzięki za opinie... nie do końca konstruktywną, ale zawsze smile.gif
.radex
Brzydkie nie jest. Ba, jest nawet ładne, ale... czegoś tu brakuje... Nie wiem dlaczego, ale taki zbyt prosty mi się wydaje.
tiraeth
@radex_p: Założenie takie, żeby można było logiem "opakować" materiały promocyjne, więc skomplikowane być nie może. Poza tym, było sporo pomysłów na rozbudowę, ale przedobrzyć nie chciałem. Dzięki za opinię.
cbagov
Jak dla mnie slaba czcionka i plomien nie w moim guscie bo taki prosty roadsterowo/tatuazowy. . Z daleka czyli pomniejszone jest w miare ok, wiec sama kompozycja moglaby zostac.
Glowny blad to ekspozycja AKADEMIA zamiast DOBREJ JAZDY. Z daleka widac tylko AKADEMIA.
sniezny_wilk
Wg. mnie to nie jest logotyp, tylko grafika. Naprawdę za dużo się nie narobiłeś. 2 fonty, płomień i 2/3 kolory. Ten płomień nie pasuje do tematu, ani do firmy. Bardziej dla branży tuningowej, lub strażaków. Zamysł gdzieś tam był, ale chyba mało czasu poświęciłeś na różne możliwości. Skoro firma miała już płomienie, to tym bardziej nie narobiłeś się, miałeś gotowca. Poza tym powinieneś przeforsować zmianę tych płomieni, na coś innego. Co to za znak rozpoznawczy - płomień.. Tyle moich odczuć.
tiraeth
@cbagov: Ekspozycja zamierzona. Płomień prosty, bo jak już mówiłem, projekt nastawiony na materiały promocyjne, czyli pełen wektor, bez wodotrysków.

@sniezny_wilk: Logotyp/logo... jak zwał tak zwał. Nie pisałem ile czasu zajęło mi zrobienie tego, więc nie wiem skąd te wnioski. Skoro firma miała płomienie (i ma nadal) to dlaczego miałbym zmieniać symbol, który jest już rozpoznawalny? Gotowca nie miałem, bo w obecnym logo firma nie ma nic poza napisem. Przeforsowywać też nie będę, bo powtarzam, że to trening i nie wiadomo, czy coś z tego wyjdzie.

Dzięki za opinie, ale widzę, że konstruktywnych wypowiedzi (no, może poza tą wyżej) się nie doczekam (a może?) smile.gif smile.gif
phpion
Wg mnie również zbyt "rozproszone" (? za dużo elementów) jak na logotyp. Poza tym bardzo mi się kojarzy z TVN Turbo...
tiraeth
@phpion: Toż to herezja biggrin.gif Jeśli płomienie i temat motoryzacyjny (bądź co bądź) kojarzysz z TVN Turbo, to czas ograniczyć oglądanie tego kanału smile.gif smile.gif Odnośnie rozproszenia... za duzo elementów? Ja tam widzę de facto trzy elementy biggrin.gif
Ociu
Mi też kojarzy się z TVN Turbo. Płomienie mi się nie podobają. Czcionka zresztą też.
tiraeth
Cytat(Ociu @ 17.06.2008, 19:39:47 ) *
Mi też kojarzy się z TVN Turbo. Płomienie mi się nie podobają. Czcionka zresztą też.

Konstruktywniej? Bo za przeproszeniem, wk....urzają mnie takie komentarze. Nie mam nic przeciwko mówieniu, że to jest ble itd., ale ludzie, uzasadnijcie to. Ociu, tym postem mnie dobiłeś - jak szpadlem.
kwiateusz
to niech bedzie konstruktywnie tongue.gif mi się czasza płomienia nie podoba taka dziwnie obła jak i te 1sze dwa kosmyki płomienia za bardzo powyginane powinny bardziej "przylizane" do ogólnej osi płomienia a nie odchodzic na boki smile.gif
tiraeth
Cytat(kwiateusz @ 17.06.2008, 19:52:36 ) *
to niech bedzie konstruktywnie tongue.gif mi się czasza płomienia nie podoba taka dziwnie obła jak i te 1sze dwa kosmyki płomienia za bardzo powyginane powinny bardziej "przylizane" do ogólnej osi płomienia a nie odchodzic na boki smile.gif

I to się ceni... Jeśli firma się zainteresuje na poważnie zmianą (bo za zmianą loga idzie wiele zmian w tym przypadku), to pomyślę nad tym płomieniem, choć imho jest dobrze. Ale może przyda się lekki dotłuszczenie samego centrum płomienia
kwiateusz
btw na prawde ten płomień to prawie jak tvn turbo tongue.gif
koderrr
jak wszedlem 1szy raz w link
to tez pomyslalem o tvn turbo
cbagov
@tiraeth
radzilbym byc wdziecznym za kazda opinie, natomiast co z tym zrobisz to juz twoja sprawa.
phpion
Cytat(tiraeth @ 17.06.2008, 19:24:52 ) *
@phpion: Toż to herezja biggrin.gif Jeśli płomienie i temat motoryzacyjny (bądź co bądź) kojarzysz z TVN Turbo, to czas ograniczyć oglądanie tego kanału smile.gif smile.gif

Przepraszam, ale faktycznie tak mi się kojarzy (zresztą nie tylko mi - patrz posty). Co do ograniczenia oglądania TVN Turbo: hehe, może Cię to zaskoczy, ale nie mam tego kanału smile.gif miałem przez miesiąc w promocji tongue.gif

Cytat(tiraeth @ 17.06.2008, 19:24:52 ) *
Odnośnie rozproszenia... za duzo elementów? Ja tam widzę de facto trzy elementy biggrin.gif

Dokładnie tak. Moim zdaniem te 3 elementy jakoś nie pasują do siebie... To moje zdanie i możesz się z nim nie zgadzać, ale prosiłeś o opinie więc nie irytuj się, gdy któraś opinia jest krytyką.
tiraeth
@phpion: Nie irytuję się smile.gif Wręcz przeciwnie, cieszy mnie, że głos zabieracie... irytują mnie komentarze ograniczające się do "nie podoba mi się", "bleh". Jeśli ktoś nie potrafi uzasadnić swoich konkretnych spostrzeżeń, to może ich nie ma i sypie przymiotnikami jak z wiadra?
sniezny_wilk
Cytat(tiraeth @ 17.06.2008, 17:16:59 ) *
@cbagov: Ekspozycja zamierzona. Płomień prosty, bo jak już mówiłem, projekt nastawiony na materiały promocyjne, czyli pełen wektor, bez wodotrysków.

@sniezny_wilk: Logotyp/logo... jak zwał tak zwał. Nie pisałem ile czasu zajęło mi zrobienie tego, więc nie wiem skąd te wnioski. Skoro firma miała płomienie (i ma nadal) to dlaczego miałbym zmieniać symbol, który jest już rozpoznawalny? Gotowca nie miałem, bo w obecnym logo firma nie ma nic poza napisem. Przeforsowywać też nie będę, bo powtarzam, że to trening i nie wiadomo, czy coś z tego wyjdzie.

Dzięki za opinie, ale widzę, że konstruktywnych wypowiedzi (no, może poza tą wyżej) się nie doczekam (a może?) smile.gif smile.gif

Z góry mówię, że nie mam na celu atakowanie Twojego pomysłu na logo smile.gif ale patrząc na to co zrobiłeś na prawdę mam wrażenie że nie poświęciłeś temu dużo czasu. Dobór fontu, rozmieszczenie, płomień z gotowca nie mogę zająć więcej niż 1h max 2. Dlaczego miałaby zmieniać symbol ? Bo zmiany czasem wychodzą na lepsze, już nie raz firmy zmieniały swój wizerunek i proponowały nowe logotypy (włącznie z Adobe, MS itp winksmiley.jpg). Ten wierz mi jest nietrafiony, a skoro niektórym się kojarzy z TVN Turbo to coś w tym jest. Dobrze, że trenujesz, ale w ramach treningu możesz wykonać jeszcze jedno, całkiem inne logo i zrobić je "po swojemu".
trucksweb
dry.gif a mnie sie podoba i wcale mi sie nie kojarzy z TVN Turbo, mimo, ze ogladam a nawet wspolpracuje z tym kanalem na codzien.

Poza tym, jak zauwazylem nie tylko na swoich pracach, ale inaczej zostaja ocenione projekty graficzne na tym forum- programistycznym a inaczej w serwisie stricto graficznym, gdzie na digart.pl grafika otrzymala dobre oceny.
Z drugiej strony, wielu z Wam podobaja sie projekty, ktore wygladem przypominaja pierwsze strony internetowe- nawet ostatnio takie tu byly i dziwnie wysokie oceny otrzymaly (tabelka z gradientami;P)

To taj od siebie bylo...

Co do projektu:
plomien ladny, czcionka ladna, kolory ladne. Nic dodac i nic ujac, zwlaszcza, ze to ma byc grafika uzytkowa !
kwiateusz
ale ja nigdzie nie mowie ze skojarzenia z ta stacją sa złe, wrecz przeciwnie podkresla że chodzi o samochody, a nie dobrą jazde na wrotkach smile.gif

a czego sie spodziewasz po programistach? my klepiemy tekst a nie pixelki smile.gif połowa ludzi ma zapewne jak ja, albo sie podoba albo nie, nie kazdy jest obdarzony zmysłem artystycznym, a ze większości nie chce sie pokombinowac i poszukac co nie pasuje do całości to juz co innego
tiraeth
Płomień nie z gotowca smile.gif Ręczne wektoryzowanie ze stocka trochę mi zajęło smile.gif

To logo mi się podoba, może w ramach treningu coś tam jeszcze zrobię (w co nie wątpię), więc pewnie wtedy też pokażę (znowu licząc na konstruktywne opinie... winksmiley.jpg )
kwiateusz
moze jakis drobny cień dac
piotrooo89
ładnie się prezentuje. jak miałbym wybierać to zdecydowanie w pełnym kolorze, ponieważ po zmianie na odcienie szarości nie wygląda tak ładnie.

ocena 9.5/10
MWL
Podoba mi się, ładnie zrobione daję 8 / 10 tongue.gif
bim2
To małe ładne, w sam raz na naklejkę na auto (?) :]
To duże nie wiem na co się przyda, ale lepiej by było korzystać z tych mniejszych :]
tiraeth
bim2:, znaczy co? winksmiley.jpg No mniejsze to pogląd po prostu jak przy małym rozmiarze wygląda, a duże... no, w pełnej okazałości winksmiley.jpg Poza tym to wektor więc nawet 500cm na 200cm może mieć wymiary biggrin.gif
ano
Cytat(kwiateusz @ 17.06.2008, 22:41:10 ) *
moze jakis drobny cień dac

broń Boże! biggrin.gif

Font czytelny, ale jak dla mnie wszystko zbyt zbite, za mało jest światła w tym. Pozatym nie wiem, czemu napisałeś "dobrejjazdy" zamiast "dobrej jazdy"... Tak trochę to nie po Polsku winksmiley.jpg

PS. To nie jest logotyp a logo.
bim2
Chodzi mi o to, że przy małym formacie fajnie to wygląda. Przy dużym już nieciekawie. ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.