![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Bardzo proszę o ocenę designu panela admina dla darmowego systemu CMS - redbook. Chcę aby wygląd, który zrobię był jak najlepszy aby potem nie tracić czasu na kolejne zmiany w wyglądzie panela. Oto link: adres. Za wszystkie posty dziękuję! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę lame te gradienty, za szaro.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie vistowate te przyciski i gradienty. Więcej prostoty
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Strasznie szaro, trochę przesadziłeś.
2. Te buttony u góry tragiczne, już nie mówiąc o nie pasującym podświetleniu w dziwnym odcieniu niebieskiego. 3. Dobrane kolory są nieco mdłe wg mnie, co sprawia nieprzyjemne wrażenie. 4. Cienie, w niektórych miejscach wyglądają jak dorzucone na siłę. -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
totalnie to nie wygląda na narzędzie zarządzające a raczej na jakieś menu z gry dla dzieci do lat 3.
o czymś takim jak uzyteczność słyszał? Coś mi mówi że nie albo nie za wiele. O UCD i UX też pewnie nic nie wiesz? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę poprawiłem: link.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę poprawiłem: link. Dobrze powiedziane "trochę" (zmieniło się tło z szarego na bardziej szare), poczytałeś to co podesłał Tobie devnul ? Chyba nie. Polecam zapoznać się z tymi terminami. -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trochę to w tym przypadku zdecydowanie za mało.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kiedyś robiłem ten design, więc może on coś pomorze przy pracach. Oto link.
Nie wiem na razie w jaki kierunek brnąć. Kolory szare, czy bardziej kolorowe? Menu po lewej stronie, czy u góry? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się tam szary podoba.
I menu u góry. Ten nowy design niezbyt mi się podoba. Najlepiej popraw ten pierwszy (tylko trochę więcej niż "trochę") -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ty znów swoje, poczytaj wreszcie kilka postów wyżej, gdzie masz linki o użyteczności stron, standardach, trendach.. to co przedstawiłeś to jest kolorowy miszmasz, nie trzyma się kupy kompletnie. Kolory na mój gust też się gryzą, polikaj sobie w linki na tej stronie, lub ten temat i wiele wiele innych przykładów dostaniesz w google
EDIT: @radex_p, no o gustach to się nie dyskutuje, ale ten szary jest okrutny.. podchodzi pod paletę kolorów która zaczyna się od "Szary nagrobkowy, ..." i właśnie z takim kolorem kojarzy mi się strona. Ten post edytował sniezny_wilk 27.05.2008, 14:08:42 -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mnie zdecydowanie bardziej podoba się ten ostatni. Co prawda nie do końca łapię o co chodzi z tymi blokami po prawej, być może dlatego, że nic mi nie mówi pole, wygląd, a komentarze są takie same. W każdym bądź razie bardziej intuicyjne jest menu - wszystko tam od razu widać. Lepszy (bo bardziej standardowy) jest input do wyszukiwania.
Wszystko wygląda o wiele bardziej elegancko i profesjonalnie, chociaż jeszcze do pełnego profesjonalizmu sporo brakuje. Ogólnie brakuje mi tutaj maksymalnej prostoty. Jestem zwolenniczką tego, żeby bez zastanawiania się user mógł znaleźć to, co go najbardziej interesuje i żeby jak najprościej miał to pod ręką. Żeby nie musiał się zastanawiać w co może kliknąć, a w co nie. Teraz naprawdę nie da się na pierwszy rzut oka stwierdzić, czy w tą szukajkę można coś wpisać, czy przeniesie do strony szukania, a w ostatnim wyglądzie czy napisy pod System to linki czy nie. Dobrze, że wyraźnie jest tam napisane, że trzeba kliknąć na element - nie każesz się userowi zastanawiać. Pewna standaryzacja nie jewt zła i jeśli piszesz coś wybitnie dla ludzi dobrze się jest w nią wpasować. Pooglądaj sobie najpopularniejsze panele systemów do zarządzania treścią i porównaj ze swoim - to najlepsza metoda, żeby się nauczyć do czego statystyczny user jest przyzwyczajony. |
|
|
![]()
|
|
ten drugi lay też porażka. generalnie za bardzo starasz się udziwniać. Przestań skupiać się na dekoracjach i zacznij myśleć o elementach funkcjonalnych
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Może coś w tym stylu?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie chodzi o to żebyś co 5 minut zmieniał układ tylko go przemyślał. Przeczytaj teksty z linków które podałem kilka postów wyżej, przemyśl je i za parę tygodni podaj swoją propozycję. Przemyślaną i dopracowaną a nie zrobioną w 5 minut na odwal się na kolanie. Inaczej nie zrobisz nic dobrego.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Na mój gust, żeby było ładnie wystarczy odpowiedni dobór kolorków + intuicyjność + ew. lekkie ikonki, lekka grafika...
Ew. można zrobić zaokrąglane rogi (za pomocą np. nifty corners, albo ręcznie), żeby ładniej wyglądało + rada devnula. Ładnie, ale bez zbędnych (a tak na prawdę psujących wygląd) dodatków. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dla mnie nienajgorzej, 8/10
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tragedia. Bez urazy ale może warto zastanowić się nad zatrudnieniem do tego profesjonalnego grafika?
Zobacz jak wyglądają panele np. WP 2.5 czy PhpBB 3. -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zależy na które spojrzeć, chyba poprawiane z 10 razy
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
A ten wygląd?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:32 |