![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 6 Dołączył: 9.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uczę się PHP i utknąłem w pewnym punkcie w moim planie stworzenia od zera pewnego serwisu internetowego w celu nauczenia się i zrozumienia zasad działa PHP. Chodzi o to że chcę wyświetlić odpowiednią stronę po zalogowaniu użytkownika w zależności od rangi jaką on posiada.
Posiadam bazę danych z odpowiednimi tabelami w której jest tabela 'użytkownicy' a w niej "id_user, uzytkownik, haslo, user_level" Z założenia mam trzy rangi (user_level) użytkowników: - zwykły użytkownik - user_level=1 - super użytkownik - user_level=2 - administrator - user_level=3 Czyli, np. podczas dodawania użytkownika "Jan Nowak" została mu nadana ranga "1" czyli zwykły użytkownik i po zalogowaniu się tej osoby wyświetlić ma się stroną z np. możliwością dodawania komentarzy, a np. jeśli zaloguje się "Anna Nowak" która jest administratorem i ma rangę "3" wyświetlona zostanie strona z panelem administratora. Pewnie wiecie o co mi chodzi. Znalazłem podobny problem http://forum.php.pl/index.php?showtopic=89478 ale niestety nie za bardzo zostało to wyjaśnione ![]() Mogę liczyć na jakieś wskazówki? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:40 |