![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może będziecie w stanie pomóc. Mam linka, po kliknięciu którego otwiera się okno popup z formularzem. Klient wypełnia formularz, okna popup się zamyka a główne okno przeglądarki odświeża się. Z zamykaniem okna popup to pewnie pomoże windows.close() ale jak wymysić odświeżenie głównego okna?
Jeśli się okno nie odświeży to klient nie będzie widział zmian, które wprowadził. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj taką linijką w JS:
Kod window.opener.location.reload();
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje - działa. Jeszcze jedno pytanie - przeglądarka wyświetla komunikat, że zostaną wysłane ponownie dane POST i daje użytkownikowi możliwość odświeżenia (ok - anuluj). Jest sposób aby automatycznie wymusić takie odświeżenie? Czy jestem skazany na decyzję użytkownika?
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje - działa. Jeszcze jedno pytanie - przeglądarka wyświetla komunikat, że zostaną wysłane ponownie dane POST i daje użytkownikowi możliwość odświeżenia (ok - anuluj). Jest sposób aby automatycznie wymusić takie odświeżenie? Czy jestem skazany na decyzję użytkownika? to jest domena przeglądarki i niestety nie ma na to lekarstwa (poza modyfikacją kodu tak aby strona nie ładowała się z wartościami z POSTa) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Wiem ale kombinuje coś poprzez
.. Może coś z tego wyjdzie... :/ -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem ale kombinuje coś poprzez .. Może coś z tego wyjdzie... :/ no tak, tylko jeśli tak zrobisz to może Ci się inna strona wyświetlić niż chciałeś, myślę że lepiej jakbyś to wszystko oparł na sesjach ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
EDIT:
A może jakaś funkcja w JS odpalana 300ms po wywołaniu przeładowania okna, która sama wybierze OK ![]() EDIT: Wpadłem na pomysł, że można zamiast window.opener.location.reload(true); wywołać coś takiego: window.opener.document.NazwaMojegoFormularza.submit(); Tylko coś nie działa. Nie wiem czy dobrze odwołuje się do formularza. Skor są dane post to mogę jeszcze raz wysłać ten sam formularz, komunikat się nie pojawi i uzyskam efekt jaki che. Gdzie popełniam błąd? Ten post edytował Jarod 19.05.2008, 01:15:55 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[b]
Kod window.opener.document.NazwaMojegoFormularza.submit();[/b] Zamiast tego proponuję albo window.opener.document.forms[numer_formularza_na_stronie_liczony_od_zera].submit ); albo window.opener.document.getElementById('id_formularza').submit(); Ten post edytował Shili 19.05.2008, 07:54:06 |
|
|
![]()
|
|
Już działa - button do wysyłania miał przypisaną nazwę submit
![]() -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:06 |