Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odświeżanie okna przeglądarki z poziomu popupa
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Jarod
Może będziecie w stanie pomóc. Mam linka, po kliknięciu którego otwiera się okno popup z formularzem. Klient wypełnia formularz, okna popup się zamyka a główne okno przeglądarki odświeża się. Z zamykaniem okna popup to pewnie pomoże windows.close() ale jak wymysić odświeżenie głównego okna?
Jeśli się okno nie odświeży to klient nie będzie widział zmian, które wprowadził.
l0ud
Spróbuj taką linijką w JS:
Kod
window.opener.location.reload();
Jarod
Dziękuje - działa. Jeszcze jedno pytanie - przeglądarka wyświetla komunikat, że zostaną wysłane ponownie dane POST i daje użytkownikowi możliwość odświeżenia (ok - anuluj). Jest sposób aby automatycznie wymusić takie odświeżenie? Czy jestem skazany na decyzję użytkownika?
Cezar708
Cytat(Jarod @ 18.05.2008, 22:48:46 ) *
Dziękuje - działa. Jeszcze jedno pytanie - przeglądarka wyświetla komunikat, że zostaną wysłane ponownie dane POST i daje użytkownikowi możliwość odświeżenia (ok - anuluj). Jest sposób aby automatycznie wymusić takie odświeżenie? Czy jestem skazany na decyzję użytkownika?

to jest domena przeglądarki i niestety nie ma na to lekarstwa (poza modyfikacją kodu tak aby strona nie ładowała się z wartościami z POSTa)

Pozdrawiam
Jarod
Wiem ale kombinuje coś poprzez
  1. <?php
  2. unset($_POST);
  3. ?>
.. Może coś z tego wyjdzie... :/
Cezar708
Cytat(Jarod @ 18.05.2008, 23:04:14 ) *
Wiem ale kombinuje coś poprzez
  1. <?php
  2. unset($_POST);
  3. ?>
.. Może coś z tego wyjdzie... :/

no tak, tylko jeśli tak zrobisz to może Ci się inna strona wyświetlić niż chciałeś, myślę że lepiej jakbyś to wszystko oparł na sesjach smile.gif

Pozdrawiam
Jarod
EDIT:
A może jakaś funkcja w JS odpalana 300ms po wywołaniu przeładowania okna, która sama wybierze OK winksmiley.jpg Jest to możliwe?

EDIT:
Wpadłem na pomysł, że można zamiast window.opener.location.reload(true); wywołać coś takiego:
window.opener.document.NazwaMojegoFormularza.submit(); Tylko coś nie działa. Nie wiem czy dobrze odwołuje się do formularza. Skor są dane post to mogę jeszcze raz wysłać ten sam formularz, komunikat się nie pojawi i uzyskam efekt jaki che. Gdzie popełniam błąd?
Shili
[b]
Kod
window.opener.document.NazwaMojegoFormularza.submit();[/b]

Zamiast tego proponuję albo window.opener.document.forms[numer_formularza_na_stronie_liczony_od_zera].submit
);
albo window.opener.document.getElementById('id_formularza').submit();
Jarod
Już działa - button do wysyłania miał przypisaną nazwę submit smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.