![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokonałem manewru
Mam zainstalowanego Mantisa 1.0.7 działającego w oparciu o bazę MySQL Wgrałem na ftp pliki nowej wersji Mantisa 1.1.1 do nowego katalogu Zamieniłem nazwy katalogów tak aby nowa wersja Mantisa była dostępna w tym samym folderze co poprzednia wersja. Wykonałem podłączenia do bazy zgodnie z instrukcją dla Mantis i połaczyłem się ze starą bazą Chce tą drogą mieć nową wersję Mantisa ale też te same dane w tej samej bazie co była i dostałem co poniżej BAD CREATE TABLE mantis_config_table ( config_id VARCHAR(64) NOT NULL, project_id INTEGER NOT NULL DEFAULT 0, user_id INTEGER NOT NULL DEFAULT 0, access_reqd INTEGER DEFAULT 0, type INTEGER DEFAULT 90, value LONGTEXT NOT NULL, PRIMARY KEY (config_id, project_id, user_id) )TYPE=MyISAM Table 'mantis_config_table' already exists Czy mój pomysł jest realny i dobry do realizacji.Co robię źle Jestem laikiem w dziedzinie php to proszę o jasne i proste wytyczne |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten komunikat mówi, że chcesz stworzyć nową bazę danych (tu nową tabele) na już istniejącej, a tak się nie da
![]() są dwa wyjścia: 1. Instalujesz nowego mantisa z użyciem nowej bazy danych. Następnie po zainstalowaniu mantisa wchodzisz do jego pliku konfiguracyjnego (config_inc.php) i zmieniasz ustawienia bazy danych na nową 2. Nie instalujesz Mantisa, tylko wgrywasz go na serwer i ręcznie tworzysz plik config_inc.php i ustawiasz w nim dane. Jeśli jesteś `zielony` to chyba pierwsze podejście jest lepsze. Pozdrawiam PS: Nie wiem czy bazy z nowego i starego mantisa są ze sobą kompatybilne, ale o tym musisz sam poczytać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastosowałem wariant nr 1 i jest chyba ok ale mam problem z czcionką
Wizus strony ok polski ale tekst rekordów tam gdzie polska czcionka robaczki Już z tym kiedyś walczyłem i wiem że muszą być odpowiednie pliki txt w folder lang i takie też mam strings_polish strings_polish_8859-2 strings_polish_utf8 Ale ni jak nie mogę zmienić parametrów mojego konta pod tym wzgledem bo do wyboru mam tylko jedną opcję strings_polish a przedtem w starym mantis na tej samej bazie miałem do wyboru strings_polish strings_polish_utf8 i wybór tego drugiego rozwiązywał problem Pewnie gdzieś trzeba to dodać aby system dał możłiwości wyboru? ![]() Ten post edytował szczaw 19.02.2008, 16:36:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 19:07 |