![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć
mam problem z polączeniem się z bazą danych: otóż mam php 5.2.5 i wyskakuje mi taki błąd--Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\logowanie.php on line 3 wedlug książki którą posiadam nie mam domyślnie włączonej obsługi bazy danych MySQL i aby rozwiązać ten problem należy skopiować plik php_mysql.dll z katalogu ext/ archiwum zip z dystrybucja php do katalogu C:\php zrobilem to ale pisza ze trzeba zmodyfikowac wiersze 461 i 589 w pliku php.ini w taki sposob aby włączyć katalog C:/php do scieżki przeszukiwan rozszerzeń. Należy rownież usunąć komentarz z wiersza rozszerzen obslugujacym bazę danych MySQL. Jak to zrobić proszę o pomoc? ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż kod logowanie.php . Inaczej nie będzie można ci pomóc.
zaznacz która to 4 linia kodu. ![]() -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie licz, że linie muszą się zgadzać...
jeśli w katalogu php/ext/ nie ma biblioteki do ja skopiuj tak jak mówi książka. a w php.ini odkomentuj linijkę "extension=php_mysql.dll". (niekoniecznie w lini xy) a jeśli nie chcesz się bawić to ściągnij sobie paczkę która zainstaluje Ci wszystko co potrzebne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:37 |