![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Witam,
Zazwyczaj umieszczam takie rzeczy w gotowych rozwiązaniach, ale formuła tamtego działu nie uwzględnia możliwości oceny. Oddaję zatem poprawioną wersję walidatora PESEL z dodatkowymi walidatorami dla NIP i REGON. Uważam, że ten kod nie posiada błędów merytorycznych, czego nie mogę powiedzieć o wielu rozwiązaniach w internecie, gdzie nawet gotowe kalkulatory zawierają błędy. Nazwa może mało przebojowa - przyznaję, ale nie miałem innego pomysłu ;p --edit identificationNumbers 1.1 Pozdrawiam. p.s. To jest biblioteka, a nie gotowy program
Powód edycji: nowa wersja biblioteki
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 13 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak tam PESEL 00000000000?
![]() Co do oceny: Kod ładny (ale w takich klasach dużo go nie ma ![]() Pod kątem merytorycznym sprawdzę z domu. -------------------- Mariusz Dalewski
Aiv's dev blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
00000000000 nie przejdzie walidacji, bo ma złą datę urodzenia. Myślę, że to wystarczy
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 13 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
00000000000 nie przejdzie walidacji, bo ma złą datę urodzenia. Myślę, że to wystarczy ![]() Wystarczy ![]() Wieczorem odnajdę moje stare JS'y które pisałem na zlecenie firmy zajmującej się analizą i walidacją dokumentów to zobaczę do końca PESEL i sprawdze pozostałe validatory. Ten post edytował aiv 7.01.2008, 16:46:33 -------------------- Mariusz Dalewski
Aiv's dev blog |
|
|
![]()
|
|
@aiv - To by było miłe
![]() Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
NIP: Ok. Mile zaskoczenie z kodami urzędów. Nie wiem czemu ale ja w specyfikacji validatora miałem podane, że żadna z pierwszych trzech cyfr != 0.
PESEL: To już rozmawialiśmy. Ok. REGON: 000000000 dla v9 i v14 ![]() Co do regionów rejestracyjnych, to jest w tej numeracji taki bałagan, że nie ma możliwosci okreslić ze 100% pewnością gdzie ktoś dokonał nowej rejestracji. Jedyne co stosowaliśmy ale to bardziej żeby pokazać,że działa to: "prefiks 00 niewiadomo gdzie ale bardzo dawno temu ![]() prefiksy 01, 03 ... 97 numer województwa przed rokiem 1999 prefiksy 02, 04 ... 32 numer nowego województwa po 01.01.1999 prefiksy 34, 36 ... 98 nie wiadomo gdzie, ale niedawno." -------------------- Mariusz Dalewski
Aiv's dev blog |
|
|
![]()
|
|
Właśnie - ten sam tekst znalazłem i zwątpiłem ;p
Co do tych nieszczęsnych zer - poprawię to ![]() Dzięki i pozdrawiam. --edit Dodałem nową wersję identificationNumbers 1.1 -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo fajna klasa
![]() EDIT: Tutaj masz pomocną stronę - http://wipos.p.lodz.pl/zylla/ut/programy.html , może Ci się przyda. Ten post edytował radex_p 9.02.2008, 22:39:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Uhum
![]() Właśnie z tej strony korzystałem. Inne numery pewnie zrobię, tylko na razie nie mam na to czasu. Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 9.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo użyteczna i przydatna klasa. Przydała by się jeszcze możliwość sprawdzania kodu pocztowego czy jest poprawny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:59 |