![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanie czy w inny sposob da sie połaczyc z baza nie uzywajac mysqli , bo u mnie mimo wrzucenia do php php_mysqli.dll nie działa:(
<?php function lacz_bd() { $wynik = new mysqli('localhost', 'root', 'krasnal', 'ksiazka_kz'); if (!$wynik) return false; $wynik->autocommit(TRUE); return $wynik; } function wynik_bd_do_tablicy($wynik) { $tablica_wyn = array(); for ($licznik=0; $rzad = $wynik->fetch_assoc(); $licznik++) $tablica_wyn[$licznik] = $rzad; return $tablica_wyn; } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ładnie pokolorowałaś(ałeś?) ale do tego służą odpowiednie BBcode
![]() Możesz łączyć się tak - przykład z manuala:
ale pliki od połączeń normalnie zapisuj na serwerze jako np baza.php i odpalaj na localhost. -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@sniezny_wilk, a czytałeś może o czym jest ten temat? mysqli.
gosienkami: a dostajesz jakiś błąd? -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jest w przykładzie z ksiazki php i mysql vademecum rozdział 27 ale mi nie działa, mam taki bład Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: mysqli... mimo to ze wrzuciłam do php php_mysqli.dll,
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@gosienkami: gdzieś chyba był podobny problem zerknij tutaj
@seaquest: czytałem o czym jest i nawet czytałem co jest w środku. Gosienkami pytała się jak inaczej można połączyć się z bazą więc napisałem, zrozumiałem, że wrzuca coś do dll, stąd moje pytanie. -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:23 |