![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzal ktos z was jakis kurs, jak zrobic wlasnego engina?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzal ktos z was jakis kurs, jak zrobic wlasnego engina? Może wpierw napisz co masz na myśli, bo nie wiele to mówi. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak zrobic jakis engine gry internetowej, cos jak ogame alboco.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gotowego rozwiązania/Tutoriala jak coś takiego zrobić nie znajdziesz w internecie. Musisz włożyć dużo pracy i nauki w tworzenie gry internetowej, poniekąd dyskusja na ten temat została już prowadzona na Hydepark'u, dlatego też odsyłam Cię tam.
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=40241 Wszystko zależy od Twojej znajomości języków programowania, nie tylko php ponieważ można taką grę stworzyć w innych językach, które być może będą się bardziej do tego nadawały. Temat jest dosyć trudny i wymaga wielu przemyśleń, niestety do takich nietypowych rzeczy jak tworzenie gier internetowych gotowych rozwiązań nie znajdziesz. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrob gre i zastosuj zasade DRY (http://en.wikipedia.org/wiki/Don't_repeat_yourself )
potem zrob druga i popraw ten engine. i gotowe -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja nawet mógł bym napisać własną grę (ostatnio chciałem tylko napotkałem pare błędów).Może nie taką jak o game ale coś podobnego do vallheru (oczywiście bez adobd i inny cel gry).Wystarczy php, sejse, mysql.Jak nie wiesz jak się za to zabrać to ściągnij se Gamers-Fusion 2.5 i pooglądaj pare plików
![]() -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:10 |