![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem sobie na localhoście KOHAN'e(a?), edytowałem kontroler który jest domyślnie wyświetlany(na index.php) o nazwie welcome.php i zamieniłem go na:
W katalogu views/vc mam plik o nazwie index.php i w nim sobie mój szablonik. Ale po wywołaniu mojastrona.pl pokazuje się biała strona, KOHANA jest działająca(gdy zrobię w kontrolerze: to się wyświetli hah) Macie może jakieś pomysły? Ścieżki są dobre. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kohana ma trochę inaczej:
Sam tego jeszcze nie testowałem, ale tak jest w pliku examples.php który jest dołączony do frameworka. Ten post edytował grzesiek_g 23.11.2007, 21:38:11 -------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, działa:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie przglądnąłem kochaną, ale żadnych rewelacji nie wnosi w porównaniu do CI ... szkoda.
-------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czego się spodziewałeś po nowym projekcie? Ale czy PHP5, pełne wsparcie dla UTF8, szybszy rozwój dzięki opiece społeczności, wyeliminowanie niektórych bugów w CI to mało?
Oto moduły planowane w wersji 2.1 (wg roadmap ukończona w 72%):
-------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czekam na ORM'a i CACHE w takim wypadku...poprawiłem CI tak że piszę mi się wygodniej, to i może kiedyś Kohana'ą pozmieniam
![]() -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie przglądnąłem kochaną, ale żadnych rewelacji nie wnosi w porównaniu do CI ... szkoda. kiepski żart. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może popatrzał sobie na nazwy bibliotek czy coś.. bo na pewno nie zagłębił się w ten FW a juz na pewno nic w nim nie napisał.
różnica między CI a Kohana jest spora, mozliwosci rozszerzania bardzo duze (glownie zasprawa php5). -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:08 |