![]() |
![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej, tam jest kilka odmian mercurego podczas instalacji sie to okresla - z ktorych ty korzystasz ?
to po pierwsze, a po drugie w jaki sposob tego maila wysylasz ? z jakiejs aplikacji / skryptu ? jak tak to sprawdz czy aby na pewno adres z ktorego wychodzi mail jest prawidlowy. ta tresc bledu wskazuje na to ze mail z ktorego wysylasz poczte jest niekompletny. pzdr, Fo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Skąd: Gryfino Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem wszystko w pakiecie z XAMPP i niestety nie byłotam żadnych opcji przy instalacji.
Email wysyłałem z newuser@localhost na ten sam email i tam dochodzi bez problemu. ale na jakikolwiek zewnętrzny email nie wychodzą maile. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Uwaga! Przed wykonaniem instrukcji załóż domenę, która będzie wskazywać na twoje IP. Możesz założyć np. darmową w dyndns.org
1. Uruchom program 2. Configuration -> Mercury core module 3. Zakładka 'Local domains' 4. Kliknij 'Add domain' 5. W pierwszym polu wpisujesz 127.0.0.1 a w drugim nazwe domeny (bez www!) 6. OK, Ok 7. Wysyłasz list z konta który masz w necie na konto które masz lokalnie, ale tak że po @ w koncie lokalny podajesz nazwę domeny. Np. Założyłeś sobie domene nuta.pl a masz konto lokalne user wiec wysylasz emaila pod email user@nuta.pl Powinno zadziałać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Skąd: Gryfino Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zadziałało ale w 50 %. Teraz moge wysłać email np z WP i dojdzie na serwer, ale nie moge z serwera wysłać do WP. Skonfigurowane mam konto w Microsoft Outlook 2007. Zaraz po wysłaniu maila dostaje: Twoja wiadomość nie dotarła do niektórych lub do wszystkich adresatów. Temat: TEST Wysłano: 2007-09-14 03:07Następujący adresaci nie są osiągalni: 'adres@wp.pl' w dniu 2007-09-14 03:07 553 We do not relay non-local mail, sorry." title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Cyz to może mieć związek że wysyłam z tego samego komputera co stoi na min serwer ![]() odrazu zaznaczam ze w Outlook'u mam skonfigurowane wszystko prawidłowo to znaczy: adres: newuser@127.0.0.1 pop3: 127.0.0.1 smtp: 127.0.0.1 ![]() Proszę o dalszą pomoc i dziękuję bardzo za tę którrą już otrzymałem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
już znalazłem problem,
Wejdź do programu Configuration -> MercuryS SMTP Server Zakładka 'Connection Control' Odznaczyc opcje'Do not permit SMTP relaying of non-local mail' OK Teraz zadziała. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam ten sam problem tylko nie używam XAMPP tylko osobno wgrałem mercury mail i zrobiłem wszystko co w tym temacie i moge odbierac maile ale nie wysyłac :/ prosze o pomoc pracuje w outlooku
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:16 |