Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [XAMPP] Problem z Mercury Mail
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
kurdak
Witam.
Zainstalowałem XAMPP, wszystko ustawiłem tak jak trzeba wszystko gdzie sie tylko da świeci się na zielono.
Mam tylko problem z Wysyłaniem maili poza localhost.
jeśli chodzi o local to maile wychodzą, i przychodzą ( ale też tylko z localhost ).
Problem w tym że jeśli chcę wysłać mail na przykład na WP to otrzymuje zwrot:

With reference to your message with the subject: "Test`"The local mail transport system has reported the following problemsit encountered while trying to deliver your message:-------------------------------------------------------------------*** jakis_tak_adres@wp.pl554 sorry, mailfrom without . in domain is administratively denied-------------------------------------------------------------------Your mail message is being returned to you in the next part of thismessage.Should you need assistance, please mail postmaster@localhost." title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

Proszę o pomoc w ustawieniach. Widziałem, że ten temat już był poruszany ale jakiś link z odpowiedzią został skasowany.

Z góry dziękuję za szybką odpowiedz.
Fo
hej, tam jest kilka odmian mercurego podczas instalacji sie to okresla - z ktorych ty korzystasz ?
to po pierwsze, a po drugie w jaki sposob tego maila wysylasz ? z jakiejs aplikacji / skryptu ? jak tak to sprawdz czy aby na pewno adres z ktorego wychodzi mail jest prawidlowy. ta tresc bledu wskazuje na to ze mail z ktorego wysylasz poczte jest niekompletny.

pzdr,
Fo
kurdak
Zainstalowałem wszystko w pakiecie z XAMPP i niestety nie byłotam żadnych opcji przy instalacji.
Email wysyłałem z newuser@localhost na ten sam email i tam dochodzi bez problemu. ale na jakikolwiek zewnętrzny email nie wychodzą maile.
Proszę o pomoc.
nitro18
Uwaga! Przed wykonaniem instrukcji załóż domenę, która będzie wskazywać na twoje IP. Możesz założyć np. darmową w dyndns.org

1. Uruchom program
2. Configuration -> Mercury core module
3. Zakładka 'Local domains'
4. Kliknij 'Add domain'
5. W pierwszym polu wpisujesz 127.0.0.1 a w drugim nazwe domeny (bez www!)
6. OK, Ok
7. Wysyłasz list z konta który masz w necie na konto które masz lokalnie, ale tak że po @ w koncie lokalny podajesz nazwę domeny. Np. Założyłeś sobie domene nuta.pl a masz konto lokalne user wiec wysylasz emaila pod email user@nuta.pl

Powinno zadziałać
kurdak
Witam.
Zadziałało ale w 50 %.
Teraz moge wysłać email np z WP i dojdzie na serwer, ale nie moge z serwera wysłać do WP.
Skonfigurowane mam konto w Microsoft Outlook 2007.
Zaraz po wysłaniu maila dostaje:
Twoja wiadomość nie dotarła do niektórych lub do wszystkich adresatów. Temat: TEST Wysłano: 2007-09-14 03:07Następujący adresaci nie są osiągalni: 'adres@wp.pl' w dniu 2007-09-14 03:07 553 We do not relay non-local mail, sorry." title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

Cyz to może mieć związek że wysyłam z tego samego komputera co stoi na min serwer questionmark.gif
odrazu zaznaczam ze w Outlook'u mam skonfigurowane wszystko prawidłowo to znaczy:
adres: newuser@127.0.0.1
pop3: 127.0.0.1
smtp: 127.0.0.1
questionmark.gif
Proszę o dalszą pomoc i dziękuję bardzo za tę którrą już otrzymałem.
nitro18
już znalazłem problem,

Wejdź do programu

Configuration -> MercuryS SMTP Server
Zakładka 'Connection Control'
Odznaczyc opcje'Do not permit SMTP relaying of non-local mail'

OK

Teraz zadziała.
plusz01
Witam mam ten sam problem tylko nie używam XAMPP tylko osobno wgrałem mercury mail i zrobiłem wszystko co w tym temacie i moge odbierac maile ale nie wysyłac :/ prosze o pomoc pracuje w outlooku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.