![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i otoz mam taki problem chcialbym zeby zliczylo mi wszystkie wpisy tylko zeby zaden sie nie powtarzal ![]() problem napewno prosty ![]() Ten post edytował djbarca 5.09.2007, 14:04:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Count(*) pokazuje liczbę wszystkich krotek w tabeli. Nie rozumiem, co ma tu się nie powtarzać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze ta tabela nie ma klucza glownego, i rekordy mu sie powtarzaja. Jesli tak to taka sytuacja jest naprawde nie poprawna/niewlasciwa/zla/niemorlana/trzeba sie z niej spowiadac.
Ten post edytował Mordoran 5.09.2007, 14:23:42 -------------------- I WANT TO BELIEVE
Co to, to nie mogę powiedzieć 8) --==SGC SG1==-- <<Jaffa Kree!!!>> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SELECT COUNT(DISTINCT pole_ktore_sie_powtarza) FROM tabela
Nie sprawdzałem, ale powinno zadziałać -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi o to zeby zliczylo wszystkie wpisy ale zeby zaden nie moigl sie powtarzac .. no zeby wykluczylo duplikaty np zeby zliczalo mi z tabeli komorka nazwy telefonow :
nokia motorola siemens nokia sagem i ma mi zliczyc i pokazac 4 bo sa 4 rodzaje nokia sie powtarza i liczy ja jako jedno.... o to mi chodzi ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dostales przeciez odpowiedź:
Cytat SELECT COUNT(DISTINCT pole_ktore_sie_powtarza) FROM tabela Zacznij czytac co do Ciebie piszą i zacznij tego uzywac. To juz nie pierwszy taki Twoj temat, ze wogole nie pomyslisz nad tym co dostales -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
sorki niedoczytalem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 21:27 |