![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam mam kolejny problem zwiazany z funkcja mail w php.niby funkcja dziala bo nie pokazuje zadnych bledow ale nie przesyla maili.Czekam na maila chyba juz 3 godzinyi nic.Zamieszczam kod.
chodzi mi o czesc
prosze o szybka pomoc oraz o uwagi jestem poczatkujacy i jeszcze duzo musze sie nauczyc |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powtórzony wątek:
Temat: phpWysylanie maila Za takie coś dostaje się tu ostrego warna!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post edytował uli 2.07.2007, 11:52:21 -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak to sie powtorzyl post?.Pierwszy byl o bledzie a ten jest o niecalkowitym dzialaniu funkcju mail bo nie wysyla maili.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na O2 to sobie mozesz poczekac jeszcze troche -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cornholio666, nie mów ze na o2 trzeba długo czekać .. bo do mnie z serwera 1000gp ovh dochodzi dosłownie w 2 min
Może spróbuj tak. lub
Porównaj sobie z moim mail()
Ten post edytował ChowiX 2.07.2007, 12:14:45 |
|
|
![]()
|
|
ale ja potrzebuje tylko aby mail przyszedl na moja skrzynke potwierdzajacy zamowienie.Nie potrzebuje imienia nazwiska itp a tresc ma byc krotka "ktos zlozyl zamówienie" i nic wiecej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj dobrze
![]() Porównaj sobie z moim mail()
Spróbuj tak jak Ci napisałem.. |
|
|
![]()
|
|
ja to widze inaczej prosciej nie potrzebny mi jest formularz do wpisywania danych.Poprostu prosty kod wysylajacy tekst "ktos zlozyl zamowienie" na adres uczi21@o2.pl.U pana widze zastosowanie formularzy a mi to nie jest potrzebne
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co zainstalowałeś jako SERWER POCZTY i jak to skonfigurowałeś? I czy w ogóle to zrobiłeś?
-------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]()
|
|
wgralem ten program lecz nie wiem jak go skonfigurowac
wpisalem ten kod
emaile tez nie dochodza. |
|
|
![]()
|
|
No cóż - więc nie oczekuj że będzie Tobie działać funkcja mail().
Co do konfiguracji - zaręczam że minimum chęci i umiejętności czytania wystarczy. Bez serwera poczty się nie da. I to jest mój ostatni post w tym temacie. Udowodniłeś tym samym tezę, że ten wątek to tak naprawdę POWIELENIE poprzedniego. Choć zarzekałeś się, iż nie. Ten post edytował uli 2.07.2007, 13:48:31 -------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]()
|
|
teraz chodzi o to iz nie docierafa maile.Strone wyslalem na serwer www ktory obsługuje php.Wiec juz nie chodzi o serwer pocztowy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2007 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Istnieje alternatywa dla instalowania serwera poczty, można skorzystac z serwera zewnetrznego np. o2 i wykorzystac do tego celu skrypcik o nazwie "phpmailer" skrypt umozliwia wysylanie poczty z wykorzystaniem serwerow zewnetrznych wymagajacych autoryzacji przy wysylaniu.
-------------------- www.noels.ovh.org
|
|
|
![]()
|
|
jak bys mogl pokierowac mnie jak to sie robie byl bym wdzieczny.Jestem poczatkujacy
|
|
|
![]()
|
|
jak bys mogl pokierowac mnie jak to sie robie byl bym wdzieczny.Jestem poczatkujacy Aż się spienię... Po pierwsze - to, że jesteś POCZĄTKUJĄCY, nie oznacza że nie możesz przeczytać w kawałka kodu (tylko na dobre Ci to wyjdzie) -> http://60free.ovh.org/pl/support/support_g...sPhpMailer.html Po drugie - wystarczyło wcisnąć 'Szukaj' (do czego jest ZOBOWIĄZANY każdy, kto pisze nowy temat), aby wiedzieć, że: Cytat Strone wyslalem na serwer www ktory obsługuje php.Wiec juz nie chodzi o serwer pocztowy. Nie zawsze php po stronie serwera UMOŻLIWIA wysyłanie maili. Po trzecie - brak taga przed nazwą tematu, dawno już kwalifikuje ten temat do zamknięcia. Po czwarte - wątek jest nadal rozwinięciem wątku i którym pisałem wcześniej. Skoro brak Tobie chęci, aby wpisać w google (uwierz mi - nie dostałeś tam bana!!) hasła phpmailer, lub mail(), lub użyć takiego dziwnego znaku lupy u góry, to się nie dziw, że wyniki masz, jakie masz. Idź zapoznaj się z tematem, a jeśli Tobie zależy na gotowcu to do Kubali w Plusie. -------------------- Prawo Wylera:
|
|
![]()
|
|
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=26031 prosze tutaj masz "phpmailer" puzniej musisz skonfigurować go
O2.pl serwer POP3 poczta.o2.pl serwer SMTP poczta.o2.pl Porty w serwerze POP3 port 995 w serwerze SMTP port 25 |
|
|
![]()
|
|
Znalazlem cos w internecie i nastepnie tak skonfigurowalem
oczywiscie sciaglem phpmailer.Ale ten kod powyzej wpisalem w glowny program a wyglada nastepujaco.
pomimo tego kodu wystepuje mi blad Fatal error: Call to undefined function: equire() in c:\apache\htdocs\go.php on line 36 Ten post edytował uczaj21 2.07.2007, 16:00:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wątek został zamknięty. Jak to sie powtorzyl post?.Pierwszy byl o bledzie a ten jest o niecalkowitym dzialaniu funkcju mail bo nie wysyla maili. Napisałeś to samo pod koniec tematu, który już zamknąłem. Traktuje to jako crossposting. Tym razem skończy się na upomnieniu. ( wszelkie pytania na PW ). Cytat Fatal error: Call to undefined function: equire() in c:\apache\htdocs\go.php on line 36 Jak sam komunikat mówi, nie ma takiej funkcji jak equire, spróbuj z require. Pozdrawiam PS. Dodaje też tag do tematu, aby był zgodny z zasadami forum Przedszkole. Pamiętaj o tym na przyszłość. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje wszystkim za pomoc wszystko juz dziala juz wiem w czym tkwil blad
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli sam rozwiazales problem to napisz w czym byl blad
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 18:45 |