![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję sobie skontruować zapytanie tak żeby za jednym razem wyciągnąć newsa razem z komentarzami, ich autorami i tak dalej
Ale w tej chwili wyciągam tylko komentarze których autorem jest autor newsa... //gópie slasze :/ Ten post edytował fiszol 24.06.2007, 14:06:33 -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz autor komentarza nadpisuje autora newsa, każdy news jest wyświetlany tyle razy ile ma komentarzy
Ten post edytował fiszol 24.06.2007, 15:55:17 -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 1 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź:
Nie wstawiałem zmiennych $str_cat i $str_limit gdyż nie wiem co zawierają -------------------- |
|
|
![]()
|
|
jak wyżej :/
-------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 1 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie może być jak wyżej, chyba że źle zrozumiałem do czego służą pola. Po nazwach pól domyślam się, że pole author_id w tabeli comments to identyfikator autora komentarza, a nie autora newsa. Nie wiem czy zauważyłeś, że w zapytaniu dołączana jest dwukrotnie tabela forum_users: raz - aby odczytać autora (news.author_id = forum_users.id), a drugi raz aby odczytać użytkowników, którzy wpisali komentarze (comments.author_id = forum_users.id). Jeżeli rzeczywiście masz nieprawidłowe wyniki, to sprawdź czy w bazie masz prawidłowe wpisy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Najprawdopodbniej moja klasa do gadaniem z bazą nawalam autor newsa figuruje jako $news->autor, autor komentarza również więc dlatego się nadpisują, musze trochę z tą klasą poeksperymentować...
-------------------- \o/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:04 |