![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 4.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Strona jest w trakcie realizacji i prosze o jakieś konstruktywne uwagi. Nie chodzi o to, żebyście oceniali wygląd bo to nie moja działka - grafikiem nie jestem. Bardziej chodzi mi o uwagi dotyczące kodu strony. Obecnie zabieram się za podpinanie do strony forum (punbb - lekkie i przyjemne). www.pucharszlakusolnego.pl Z góry dziękuję za wypowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
minusy wg. mnie
- XHTML 1.0 Transitional - tabelki - znaczniki niezgodne ze standardem XHTML - "style" w znacznikach nawet Transitional niepoprawny http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...kusolnego.pl%2F ogółem cienko od strony kodu dużo do poprawki -------------------- :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
xhtml a więc nie pownno być znaczników <center> i tabelek.. tabele zamień na divy - warstwy. Pierwsze to "coś" rzucające się w oczy - ta czcionka Aktualności... pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(cafepl_com) xhtml a więc nie pownno być znaczników <center> sory ale gadasz od rzeczy - center jest dozwolony w wszystkich dotychczasowych specyfikacjach w wersji łagodnej (czyli Transitional). Czegoś nie wiesz - nie pouczaj innych@ujex: pierwsze co powinieneś zrobić to przeniść wszystkie, ale to wszystkie style do osobnego pliku, podobnie z kodem js, reszta - taka jak zauważył TranceAddict (może poza rodzajem doctype jaki wybrałeś - bo to nie on decyduje czy dobrze czy źle zakodowłeś strone - on tylko poniekąd narzuca ramy - bardziej lub mniej wąskie) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie mówie ze nie jest niedozwolony tylko pownno się to zastapić stylami. bądź tak miły i wskaż ten fragment Cytat xhtml a więc nie pownno być znaczników <center> i tabelek.. tabele zamień na divy - warstwy. Pierwsze to "coś" rzucające się w oczy - ta czcionka Aktualności... pozdrawiam.
Ten post edytował devnul 14.04.2007, 14:06:54 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no i widzisz tu gdzies ze nie mozna? "Nie powinno" a nie mozna... to troche zmienia postać rzeczy.
|
|
|
![]()
|
|
a widzisz tu gdzies
Cytat pownno się to zastapić stylami. ?i skończmy z tym OT: doctype to sprawa małej wagi - ważne jest żeby kod pył czytelny i dobrze zbudowany a nie żeby miał doctype takie a nie inne. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:14 |