![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem i nie wie co z tym począć bo mam za małe umiejętności ![]() Mam formularz na stronie i skrypt php w pliku "skrypt.php" "skrypt.php"
No i dziala tyle ze otwiera mi sie nowe okno i dopiero wyswietla napis, co zrobic zeby sie wyswietlilo w tym samym oknie pod formularzem na przyklad? Prosze pomozcie, spedzilem sporo czasu na googlowaniu ale bez skutkow :/ Z gory dzieki za pomoc pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego kodu który podałeś nie wynika żeby otwierało się nowe okno - wydaje mi się że błąd masz w innym miejscu w oknie
poszukaj w swoim kodzie np. window.open... albo target="_blank" Pozdrawiam, Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki moze zle to ujalem faktycznie :/
Oto chodzi ze po wykonaniu skryptu laduje sie nowa strona w bierzacym oknie z wynikiem tego skryptu i tylko tym wynikiem. Mam nadzieje ze teraz wiadomo o co chodzi... pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dobrze zrozumiałem, to chodzi Ci o to, żeby tuż po wpisaniu czegoś w formularzu wyświetliła się wpisana przez użytkownika wartość pod formularzem i wszystko bez odświeżania?
Trzeba użyć technologii AJAX ->dużo o tym jest na forum, ale jak nie znajdziesz, podam linka, który wydaje się dobry ;] Ten post edytował lukir 4.04.2007, 14:57:10 -------------------- "Tylko myśl dojrzała i jasna daje się wypowiedzieć w słowach prostych" - prof. Witold Doroszewski
Warsztat: os: Windows XP, serwer: Apache 2.0.55, php: 5.1.4, baza danych: MySQL 4.1.7. |
|
|
![]()
|
|
Hmm ja dopiero php sie ucze a tu jeszcze jakies AJAXy trzeba do takich podstaw? :/
A z odswiezeniem sie w jaki sposob da to zrobic to znaczy zeby nie przechodzil do nowej strony i wracal tylko ja odswiezyl?(jezeli sie da) No nic trzeba bedzie sie zapoznac z tym AJAXem ![]() pzdr EDIT: Acha a co jezeli bym chcial np tylko dane formularza do pliku zapisac (za pomoca skryptu php) i zeby nie otwieral mi tego "nowego okna"? Ten post edytował kewys 4.04.2007, 15:18:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co zrozumiałem to chcesz wysłać formularz coś zrobić z danymi z formularza i ... no właśnie i co ma się pokazać
![]() ![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że nie chodzi tu o zatwierdzenie formy bez odświeżania strony, więc AJAX nie będzie tu potrzebny. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Mial by sie poprostu pokazac wpisany tekst do formularza pod tym formularzem, moze byc z odswiezeniem skoro w innym wypadku potrzebne jest wsparcie dodatkowe.
Czyli w gruncie rzeczy chodzi o przetworzenie danych formularza bez uruchamiania tego w "nowym oknie". Ten post edytował kewys 4.04.2007, 15:36:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Schematyczny prosty przykład ... całość umieszczasz w pliku nazwa_pliku.php PS. A ja dalej nie wiem co rozumiesz przez "nowe okno". Jeżeli tak traktujesz to, że po naciśnięciu SUBMIT strona się przeładowywuje i chcesz tego uniknąć to polecany wcześniej AJAX. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Wkleilem ten kod ktory mi podales do index.php zmienilem w kodzie rowniez nazwe na index.php no i strona sie przeladowywuje ale bez efektu - w postaci wypisania tego tekstu z formularza :/
No a tak poza tym nie do konca o to mi chodzilo bo chcialem miec skrypt php w osobnym pliku niz ten formularz. Pod pojeciem nowe okno tak jak pisalem wczesniej mam namysli to ze strona mi sie przeladowywuje ale z zawartoscia inna niz poczatkowa czyli jedynie z zawartoscia: wypisana przez skrypt php. dzieki i pzdr |
|
|
![]()
|
|
Wkleilem ten kod ktory mi podales do index.php zmienilem w kodzie rowniez nazwe na index.php no i strona sie przeladowywuje ale bez efektu - w postaci wypisania tego tekstu z formularza :/ No a tak poza tym nie do konca o to mi chodzilo bo chcialem miec skrypt php w osobnym pliku niz ten formularz. Pod pojeciem nowe okno tak jak pisalem wczesniej mam namysli to ze strona mi sie przeladowywuje ale z zawartoscia inna niz poczatkowa czyli jedynie z zawartoscia: wypisana przez skrypt php. dzieki i pzdr Co do tego, że sie nie wypisuje to mój błąd ... zamiast
A co do umieszczenia formularza w pliku xx a wykonanie pliku yy po zatwierdzeniu formularze to nie rozumiem problemu ... tworzysz w pliku xx formularz i w pliku yy.php robisz z danymi co zechcesz. No chyba, że znowu nie rozumiem problemu ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
No z ta poprawka dziala ;]
Ale z tym osobnym plikiem to nie wiem jak bo przeciez wlasnie tak robilem. Bo jak w "action" samo siebie wywoluje to wszystko jest ok ale jest problem gdy wywoluje inny skrypt :| I tak wlasnie w skrocie brzmi moje glowne pytanie: Czy da sie wykonac skrypt php nie przechodzac do strony o nazwie tego skryptu? zamieszalem? ![]() pzdr |
|
|
![]()
|
|
Pewnie ze się da:
plik1.html plik.php
I to było by tyle. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Hmmm u ciebie to dziala? U mnie na nowej stronie wyswietla wynik, moze mam cos zwalone ;|
edit: Hehe no jasne ze to twoje sie w nowym oknie bo przeciez wypisujesz tekst a zeby wypisac ten tekst to musi przeladowac strone, tak mi sie wydaje. Czyli chyba sie nie da wypisac czegos w skrypcie do innej strony ![]() No nic poczytam troche to bede wiedzial jak to moze porobic i wtedy moze napisze jak to zrobilem;] Dzieki za pomoc jezeli jeszcze jakies uwagi to piszcie ![]() Ten post edytował kewys 4.04.2007, 22:10:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co czytam, to do tego zadania JS spokojnie by wystarczył... ;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 15:56 |