![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie do szacownych forumowiczy ![]() ![]() ![]() Wszystko byłoby pięknie, ale przeczytałem różne rzeczy na temat tego sklepu, które mnie przerażają. Np. nie rozdzielone warstwy wyglądu i zawartości, ginące zamówienia, nie intuicyjne składanie zamówień, problemy z integracją z serwerami home.pl. I takie różne. Może część z tych problemów, które wymieniłem już zostały rozwiązane, nie wiem. W ogóle się nie orientuję w rynku (zaczynam doczytywać) i myslałem, że znajdę dziesiątki gotowych rozwiązań na Polski rynek (płatności, mTransfer, integracja z Allegro i takie różne) Okazuje się, że jakoś chyba to niewyglada tak kolorowo? Moje pytanie: jakie rozwiązanie mi proponujecie? Skąd kupić taki sklep? Ile trzeba wydać żeby mieć rozwiazanie dobrej jakości i jak ma sie do tego cena sote około 2000 plnów (wiem, że pytanie o rozsądną cenę jest dość spekulacyje, ale myslę, że coś konstruktywnego wyczytam z Waszych odpowiedzi)? Powinienem znaleźć jakichś ludzi, którzy mi to zrobią, czy istnieje gotowe rozwiązanie? A może najlepiej zdecydować się na sote, żeby nie natknąć się na pseudoprofesjonlistów? Pytam o sklep, rozumiem, że design to osobna sprawa. Wielkie dzięki, Tomek D. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten wydaje się sensowny: i-sklep.pl
A co SOTE to trzymaj się od tego z daleka. Zdarzyło mi się wdrażać ten sklep i w ciągu dwóch tygodnie postarzałem się o 10 lat z nerwów i frustracji. To jest jeden wielki syf. Rób wszystko tylko trzymaj się z dala od SOTE. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potwierdzam słowa @mike_mech'a. Bubel jakich mało, a jego jedyną zaletą jest integracja z polcardem i ecardem. Jeżeli to Ci nie potrzebne to uciekaj jak najdalej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, rozumiem, że sote odpada
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy odpada
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak dla mnie odpada.
Są sensowne jakieś inne możliwości? Istnieją jakieś firmy, które tworzą sklepy na zamówienie? Chciałbym wiedzieć czy mam jakiś większy wybór. Ten post edytował atomekd 28.03.2007, 09:45:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sa firmy - chyba wszystkie jakie zajmuje sie programowaniem dla Internetu - masz tez i-Sklep czyli link ktory podal mike_mech - ew mozesz oglosic sie na forum i mozliwe ze ktos inwidualnie sie tego podejmie za mniejsza kwote niz jako firma.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oscommerce.pl, sklep-serwis.pl, albo napisz na PM to powiem ci więcej o systemie oscommerce
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OSC - jakosc kodu to porazka. Zreszta z czescia komercyjnych sklepow jest podobnie.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oscommerce nie działa z register_globals = Off (czytaj - to jest po prostu syf i prawdopodbnie dziurawy, jak wszystko co wymaga register_globals = On).
przejżyj http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_...arts/index.html dla porónania wielu sklepów internetowych - komercyjnych i nie. // edit: aczkolwiek duża większość sklepów internetowych w sieci działa na oscommerce i sobie radzą dobrze, także jeżeli chodzi o funkcjonalnośćna pewno jest to dobry skrypt. Ten post edytował Jabol 18.06.2007, 06:54:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Albo załatwisz to poważnie i zapłacisz jakimś profesjonalistom, albo licz się z tym że dostaniesz produkt dziurawy w którym powinieneś się liczyć że stracisz wszystkie dane/przejma Ci kontrolę lub inne "przykre sprawy".
Sote, osc odradzam, okropne to jest... poważnie (kod jest napisany jak z php3) z bezpieczeństwem też nie najlepiej. Swoja drogą jak chcesz płacić za sote, to już lepiej osc, gdyż poziom bezpieczeństwa jest podobny (bardzo niski) ale osc mimo wszystko lepiej napisany... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oscommerce nie działa z register_globals = Off (czytaj - to jest po prostu syf i prawdopodbnie dziurawy, jak wszystko co wymaga register_globals = On) Dostępne są mody pozwalające na uruchomienie sklepu OSC z register_globals=Off i działają poprawnie. Wiem z doświadczenia, bo uruchamiałem sklep OSC na serwerze, gdzie jest register_globals=Off. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 17.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiesz jak większość z tych "modów" wygląda ?
$HTTP_GET_VARS = $_GET; (...) Osobiście nie polecam netcart'a... osc plus kilka modów... aby coś zmienić to tak jak w zwykłym osc albo nawet jeszcze gorzej (ratuje ich tylko grafik - choć za niego też coraz więcej wołają)... Mnie osobiście podoba się http://opensolution.org/ ale ma jedną duużą wadę ![]() Pozdrawiam (; -------------------- [workstation] PHPStorm, Apache 2/nginx, php 5.3/5.4, MySQL 5.5/5.6
[employers] Infor S.A., Gadu-Gadu S.A., Redefine, HBM, KnpLabs |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To podczepię się pod topic.
Jaki darmony skrypt sklepu polecacie? Żeby dało się łatwo robić szablony. To jest najważniejsze. Próbowałem oscommerce oraz joomla + virtuemart, ale tam to masakra... :/ -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiesz jak większość z tych "modów" wygląda ? $HTTP_GET_VARS = $_GET; (...) Osobiście nie polecam netcart'a... osc plus kilka modów... aby coś zmienić to tak jak w zwykłym osc albo nawet jeszcze gorzej (ratuje ich tylko grafik - choć za niego też coraz więcej wołają)... Mnie osobiście podoba się http://opensolution.org/ ale ma jedną duużą wadę ![]() Pozdrawiam (; Człowieku, czy ty w życiu widziałeś strukturę Netcart? Jeżeli uważasz , że ponad 120 indywidualnych modułów to "kilka" to serdecznie gratuluję umiejętności liczenia i nie są to wklejki z kontrybucji osC lecz indywidualnie pisane rozwiązania. Co do zmian w sklepie to mogę Cię zapewnić, że są one o wiele łatwiejsze niż w osC, a najnowsza wersja działa z register_globals = off. |
|
|
![]()
|
|
Cytat , a najnowsza wersja działa z register_globals = off. WOW ![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu z wypasem zaczynasz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja nie mam nawet zamiaru uzywac OSC w jakiejkolwiek wersji - patrzenie na jego przyprawia mnie o odruchy wymiotne...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:43 |