Mam pytanie do szacownych forumowiczy

Wszystko byłoby pięknie, ale przeczytałem różne rzeczy na temat tego sklepu, które mnie przerażają. Np. nie rozdzielone warstwy wyglądu i zawartości, ginące zamówienia, nie intuicyjne składanie zamówień, problemy z integracją z serwerami home.pl. I takie różne. Może część z tych problemów, które wymieniłem już zostały rozwiązane, nie wiem.
W ogóle się nie orientuję w rynku (zaczynam doczytywać) i myslałem, że znajdę dziesiątki gotowych rozwiązań na Polski rynek (płatności, mTransfer, integracja z Allegro i takie różne) Okazuje się, że jakoś chyba to niewyglada tak kolorowo?
Moje pytanie: jakie rozwiązanie mi proponujecie? Skąd kupić taki sklep? Ile trzeba wydać żeby mieć rozwiazanie dobrej jakości i jak ma sie do tego cena sote około 2000 plnów (wiem, że pytanie o rozsądną cenę jest dość spekulacyje, ale myslę, że coś konstruktywnego wyczytam z Waszych odpowiedzi)? Powinienem znaleźć jakichś ludzi, którzy mi to zrobią, czy istnieje gotowe rozwiązanie? A może najlepiej zdecydować się na sote, żeby nie natknąć się na pseudoprofesjonlistów? Pytam o sklep, rozumiem, że design to osobna sprawa.
Wielkie dzięki,
Tomek D.