Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Potrzebuję sklep internetowy...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
atomekd
Witam!

Mam pytanie do szacownych forumowiczy smile.gif Na jakie rozwiązanie powinienem sie zdecydować? Jestem producentem bizuterii Rkingsmiley.png I pomimo, że pełno takich sklepów na sieci chcę dołożyć swój (sklep+hurtownia) tongue.gif Kolega mi doradził, że istnieje takie rozwiązanie jak sote, w wymarzonej cenie, jak za oferowaną kompleksowość.

Wszystko byłoby pięknie, ale przeczytałem różne rzeczy na temat tego sklepu, które mnie przerażają. Np. nie rozdzielone warstwy wyglądu i zawartości, ginące zamówienia, nie intuicyjne składanie zamówień, problemy z integracją z serwerami home.pl. I takie różne. Może część z tych problemów, które wymieniłem już zostały rozwiązane, nie wiem.

W ogóle się nie orientuję w rynku (zaczynam doczytywać) i myslałem, że znajdę dziesiątki gotowych rozwiązań na Polski rynek (płatności, mTransfer, integracja z Allegro i takie różne) Okazuje się, że jakoś chyba to niewyglada tak kolorowo?

Moje pytanie: jakie rozwiązanie mi proponujecie? Skąd kupić taki sklep? Ile trzeba wydać żeby mieć rozwiazanie dobrej jakości i jak ma sie do tego cena sote około 2000 plnów (wiem, że pytanie o rozsądną cenę jest dość spekulacyje, ale myslę, że coś konstruktywnego wyczytam z Waszych odpowiedzi)? Powinienem znaleźć jakichś ludzi, którzy mi to zrobią, czy istnieje gotowe rozwiązanie? A może najlepiej zdecydować się na sote, żeby nie natknąć się na pseudoprofesjonlistów? Pytam o sklep, rozumiem, że design to osobna sprawa.

Wielkie dzięki,
Tomek D.
mike
Ten wydaje się sensowny: i-sklep.pl
A co SOTE to trzymaj się od tego z daleka.
Zdarzyło mi się wdrażać ten sklep i w ciągu dwóch tygodnie postarzałem się o 10 lat z nerwów i frustracji.
To jest jeden wielki syf. Rób wszystko tylko trzymaj się z dala od SOTE.
babejsza
potwierdzam słowa @mike_mech'a. Bubel jakich mało, a jego jedyną zaletą jest integracja z polcardem i ecardem. Jeżeli to Ci nie potrzebne to uciekaj jak najdalej.
atomekd
Dzięki, rozumiem, że sote odpada snitch.gif
babejsza
Nie wiem czy odpada smile.gif Wybór należy do Ciebie, my tylko przedstawiamy swój pogląd na temat tego produktu. Może jest ktoś kto jest z niego zadowolony.
atomekd
Jak dla mnie odpada.

Są sensowne jakieś inne możliwości? Istnieją jakieś firmy, które tworzą sklepy na zamówienie? Chciałbym wiedzieć czy mam jakiś większy wybór.
NuLL
Sa firmy - chyba wszystkie jakie zajmuje sie programowaniem dla Internetu - masz tez i-Sklep czyli link ktory podal mike_mech - ew mozesz oglosic sie na forum i mozliwe ze ktos inwidualnie sie tego podejmie za mniejsza kwote niz jako firma.
marrrecki
oscommerce.pl, sklep-serwis.pl, albo napisz na PM to powiem ci więcej o systemie oscommerce
NuLL
OSC - jakosc kodu to porazka. Zreszta z czescia komercyjnych sklepow jest podobnie.
Jabol
oscommerce nie działa z register_globals = Off (czytaj - to jest po prostu syf i prawdopodbnie dziurawy, jak wszystko co wymaga register_globals = On).

przejżyj http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_...arts/index.html dla porónania wielu sklepów internetowych - komercyjnych i nie.

// edit: aczkolwiek duża większość sklepów internetowych w sieci działa na oscommerce i sobie radzą dobrze, także jeżeli chodzi o funkcjonalnośćna pewno jest to dobry skrypt.
hwao
Albo załatwisz to poważnie i zapłacisz jakimś profesjonalistom, albo licz się z tym że dostaniesz produkt dziurawy w którym powinieneś się liczyć że stracisz wszystkie dane/przejma Ci kontrolę lub inne "przykre sprawy".

Sote, osc odradzam, okropne to jest... poważnie (kod jest napisany jak z php3) z bezpieczeństwem też nie najlepiej. Swoja drogą jak chcesz płacić za sote, to już lepiej osc, gdyż poziom bezpieczeństwa jest podobny (bardzo niski) ale osc mimo wszystko lepiej napisany...
superfrajer
Moze to http://iai-system.com/index.phtml

Pozdrawiam
Cienki1980
Cytat(Jabol @ 18.06.2007, 07:52:35 ) *
oscommerce nie działa z register_globals = Off (czytaj - to jest po prostu syf i prawdopodbnie dziurawy, jak wszystko co wymaga register_globals = On)

Dostępne są mody pozwalające na uruchomienie sklepu OSC z register_globals=Off i działają poprawnie. Wiem z doświadczenia, bo uruchamiałem sklep OSC na serwerze, gdzie jest register_globals=Off.
stloyd
A wiesz jak większość z tych "modów" wygląda ?

$HTTP_GET_VARS = $_GET;
(...)

Osobiście nie polecam netcart'a... osc plus kilka modów... aby coś zmienić to tak jak w zwykłym osc albo nawet jeszcze gorzej (ratuje ich tylko grafik - choć za niego też coraz więcej wołają)...
Mnie osobiście podoba się http://opensolution.org/ ale ma jedną duużą wadę smile.gif jest na plikach txt...

Pozdrawiam (;
hax0r
ja też polecam http://opensolution.org/ prosty do szablonowania laugh.gif

Pozdro
Sokal
To podczepię się pod topic.

Jaki darmony skrypt sklepu polecacie? Żeby dało się łatwo robić szablony. To jest najważniejsze. Próbowałem oscommerce oraz joomla + virtuemart, ale tam to masakra... :/
proffix
Cytat(stloyd @ 18.06.2007, 15:07:07 ) *
A wiesz jak większość z tych "modów" wygląda ?

$HTTP_GET_VARS = $_GET;
(...)

Osobiście nie polecam netcart'a... osc plus kilka modów... aby coś zmienić to tak jak w zwykłym osc albo nawet jeszcze gorzej (ratuje ich tylko grafik - choć za niego też coraz więcej wołają)...
Mnie osobiście podoba się http://opensolution.org/ ale ma jedną duużą wadę smile.gif jest na plikach txt...

Pozdrawiam (;

Człowieku, czy ty w życiu widziałeś strukturę Netcart? Jeżeli uważasz , że ponad 120 indywidualnych modułów to "kilka" to serdecznie gratuluję umiejętności liczenia i nie są to wklejki z kontrybucji osC lecz indywidualnie pisane rozwiązania. Co do zmian w sklepie to mogę Cię zapewnić, że są one o wiele łatwiejsze niż w osC, a najnowsza wersja działa z register_globals = off.
NuLL
Cytat
, a najnowsza wersja działa z register_globals = off.

WOW laugh.gif Jaki wypas biggrin.gif
proffix
Od razu z wypasem zaczynasz biggrin.gif . Przecież to bardzo ważny element, a niestety przy takiej ilości modyfikacji dodanie obsługi register_globals do najprostszych nie należy. Patcha możesz sobie zainstalować na czystym osC, ale jak masz silnie zmodyfikowany silnik to życzę powodzenia.
NuLL
Ja nie mam nawet zamiaru uzywac OSC w jakiejkolwiek wersji - patrzenie na jego przyprawia mnie o odruchy wymiotne...
Sedziwoj
Czy bawiliście się przerabianie kiepskiego kodu na taki który dało by się przejrzeć?
Bo powiem że często lepiej i szybciej napisać od nowa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.