![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić stopke taką jak jest np. na stronie:
http://www.mozilla-europe.org/pl/products/firefox/ ![]() ![]() Czyli nieruchoma stopka na samym dole... mam nawet ksiązke do CSSa (troche sie chwale ![]() -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jakie sa inne stopki? latajace? przeciez mozesz przejrzec zrodlo strony i zalaczone css-y to nie wiem w czym problem
-------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jakie sa inne stopki? latajace? przeciez mozesz przejrzec zrodlo strony i zalaczone css-y to nie wiem w czym problem no faktycznie ... zrodlo strony wiem jak sprawdzic a styl ![]() -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podobno masz ksiazke o css-ie to sobie znajdz info w jaki sposob sie dolacza style do strony...
-------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
podobno masz ksiazke o css-ie to sobie znajdz info w jaki sposob sie dolacza style do strony... no to forum powinniscie usunąc bo w koncu ksiązki są ... gdybym potrafił zrobić to za pomoća tej ksiązki to bym nie tworzył topicu a tak poza tym to nawet skopiowałem cały css odpowiedzialny za ta stopke i lipa... Ten post edytował kononowicz 14.01.2007, 17:55:13 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
nie za pomoca ksiazki tylko wlasnego mozgu :] na poczatku masz zlinkowane 5 arkuszy css (ale to juz pewnie wiesz skoro "caly" css skopiowales). Musisz przeczesac je w poszukiwaniu wpisow formatujacych okreslone elementy
btw dolaczaj do postow listingi tego co napisales/skopiowales bo teraz to nie wieadomo czy skopiowales linki, cale cssy, czy walnales literowke w ktoryms elemencie etc etc... -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
nie za pomoca ksiazki tylko wlasnego mozgu :] na poczatku masz zlinkowane 5 arkuszy css (ale to juz pewnie wiesz skoro "caly" css skopiowales). Musisz przeczesac je w poszukiwaniu wpisow formatujacych okreslone elementy btw dolaczaj do postow listingi tego co napisales/skopiowales bo teraz to nie wieadomo czy skopiowales linki, cale cssy, czy walnales literowke w ktoryms elemencie etc etc... skopiowałem wszystkie elementy cssa zwiazane z id=footer i to nie dało takiego efektu jak na danej stronie ... Czy ktos ma po prostu jakis przepis na stopke jak na linku w pierwszym poscie?? Ten post edytował kononowicz 14.01.2007, 20:21:40 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eh ... prosto:
Kod #stopka { height: 100px; border-top: 2px solid green; background: #fff url('obrazki/stopka-bg.gif'); color: dark-green; padding: 15px 5px 5px 5px; } i to wszystko w sumie ... a napisz jeszcze jakiego "efektu" Ci nie daje ? -------------------- woop woop.
|
|
|
![]()
|
|
eh ... prosto: Kod #stopka { height: 100px; border-top: 2px solid green; background: #fff url('obrazki/stopka-bg.gif'); color: dark-green; padding: 15px 5px 5px 5px; } i to wszystko w sumie ... a napisz jeszcze jakiego "efektu" Ci nie daje ? uff udało sie. wystarczyło dopisac position: absolute; bottom: 0; left: 0; ale mam jeszcze pytanie jak zrobić ,zeby tekst na stopce był wysrodkowany ale nie w poziomo tylko pionowo... Ten post edytował kononowicz 14.01.2007, 20:51:59 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 9.01.2007 Skąd: Sejny/Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
css'a stronki http://www.mozilla-europe.org/pl/products/firefox/ tez mozna latwo sprawdzic
w kodzie sa linki do plikow css'a tu akurat jeden z nich bo jest kilka to: http://www.mozilla-europe.org/style/base/template.css |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja niechce nic mówić, ale takie coś nazywa się "kradzież" a ściślej "plagiat"
-------------------- woop woop.
|
|
|
![]()
|
|
ja niechce nic mówić, ale takie coś nazywa się "kradzież" a ściślej "plagiat" ja nie chce nic mowic ale nie płacz... to jest tylko do celów edukacyjnych... w takim razie plagiatem jest uzywaniem np. znacznika <p></p> bo w koncu już ktoś go kiedys uzył ![]() ps. mam jeszcze jedno pytanie. stopka jest juz na dole ale jezeli tresc stronki jest dluzsza niz ekran to stopka nachodzi na tekst i gdy ruszam suwakiem to reszta tekstu jest za stopka. a jak robic zeby stopka była nieruchoma cały czas na dole ![]() Ten post edytował kononowicz 15.01.2007, 09:18:49 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat w takim razie plagiatem jest uzywaniem np. znacznika <p></p> bo w koncu już ktoś go kiedys uzył tongue.gif Haha, ale sie uśmiałem - dobre! ![]() Cytat jak robic zeby stopka była nieruchoma cały czas na dole ![]() Wypozycjonować. http://www.w3.org/TR/CSS21/visuren.html#absolute-positioning -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
ja nie płacze tylko mówię, a plagiatem jest przekopiowanie kodu .....
wywal: position: absolute; i daj float: left; powinno pomóc ... -------------------- woop woop.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
wywal: position: absolute; i daj float: left; powinno pomóc ... o fajnie pomogło ... ale... mam jakiś dziwny mały odstęp miedzy stopka a dolną czescią strony. jak go usunać?? tylko jeszcze byłoby fajnie gdyby stopka podczas przesuwania całej strony była cały czas na dole (o to chodziło mi od samego poczatku) czesc od stopki: #stopka { background-image: url(images/stopka.jpg); float: left width: 100%; height: 4em; font-size: 70%; background-color: #1B5171; color: #FFFFFF; border-bottom: 2px solid #FFFFFF; text-align: center; } #stopka p { margin: 0,5em 0 1em 2em; padding: 0; } prawie dobry efekt dało mi uzycie position: fixed; jednak ucieło mi pół stopki i nie widac napisów ![]() Ten post edytował kononowicz 15.01.2007, 10:27:53 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj trochę o CSS.
Cytat fajnie gdyby stopka podczas przesuwania całej strony była cały czas na dole Pewno chodzi Ci o to żeby nie zakrywała tekstu jak napisałeś tu: Cytat jezeli tresc stronki jest dluzsza niz ekran to stopka nachodzi na tekst Zobacz: http://www.w3.org/TR/CSS21/visuren.html#propdef-z-index -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
position: fixed; bottom: 0; starczyło zeby działało pod mozilla i netscape... tylko dlaczego pod IE robi mi wielki odstep miedzy stopka a dolna krawedzia strony :/
![]() ![]() -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
http://kurs.browsehappy.pl/Bugi/BrakPositionFixed
http://kurs.browsehappy.pl/Bugi/FloatMargin Poczytaj trochę o CSS -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował babejsza 15.01.2007, 21:06:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:41 |