Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Formularz kontaktowy z załącznikiem
biurot

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Muszę zrobić formularz kontaktowy w którym będzie się załączało 2 pliki (.doc + .jpg/.gif) ale z php znam tylko podstawy na tyle aby wykonać zwykły formularz dlatego proszę Was o jakąś podpowiedź jak zrobić z tym załącznikami.

Mariusz
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
thornag

-----

Pogoogluj w poszukiwaniu classy phpMailer. Po przeczytaniu jej dokumenacji bedziesz wiedzial jak ja zapiac do systemu. Nastepnie w formularzu dajesz pole pliku, mozesz tutaj uzyc jakiegos gotowego skryptu JS ktory bedzie dodawal pliki pola dynamicznie. Pozniej w skrypcie przetwarzajacym ktory korzysta z phpMailera uzywasz metody np
  1. <?php
  2. $mail->addAttachment($_FILES['nazwa_pola']['tmp_name'], 'Nazwa zalacznika');
  3. ?>

Powysza instrukcje loopujesz przez zuploadowane pliki. Nie zapomnij o walidacjach bezpieczenstwie itp. O kasowaniwe pliku sie nie martw sam sie usunie w swoim czasie smile.gif

--------------------
"Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"

+Quote Post
biurot

-----

blink.gif myślałem, że to będzie łatwiejsze smile.gif

Może macie jakis gotowy formularz która mógłbym przerobić wedługo własnyc potrzeb albo moze ktoś mi jasniej opisze jak to zrobić samemu biggrin.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:21