Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz kontaktowy z załącznikiem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
biurot
Witam

Muszę zrobić formularz kontaktowy w którym będzie się załączało 2 pliki (.doc + .jpg/.gif) ale z php znam tylko podstawy na tyle aby wykonać zwykły formularz dlatego proszę Was o jakąś podpowiedź jak zrobić z tym załącznikami.

Mariusz
thornag
Pogoogluj w poszukiwaniu classy phpMailer. Po przeczytaniu jej dokumenacji bedziesz wiedzial jak ja zapiac do systemu. Nastepnie w formularzu dajesz pole pliku, mozesz tutaj uzyc jakiegos gotowego skryptu JS ktory bedzie dodawal pliki pola dynamicznie. Pozniej w skrypcie przetwarzajacym ktory korzysta z phpMailera uzywasz metody np
  1. <?php
  2. $mail->addAttachment($_FILES['nazwa_pola']['tmp_name'], 'Nazwa zalacznika');
  3. ?>

Powysza instrukcje loopujesz przez zuploadowane pliki. Nie zapomnij o walidacjach bezpieczenstwie itp. O kasowaniwe pliku sie nie martw sam sie usunie w swoim czasie smile.gif
biurot
blink.gif myślałem, że to będzie łatwiejsze smile.gif

Może macie jakis gotowy formularz która mógłbym przerobić wedługo własnyc potrzeb albo moze ktoś mi jasniej opisze jak to zrobić samemu biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.