![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Proszę o ocenę layoutu strony ośrodka wczasowego. http://an0.webd.pl/kobylka.jpg Przepraszam, że część tekstów jest po Polsku, a część po Angielsku, ostatecznie będzie wybór wersji językowej ![]() Do strony będą dodane odgłosy wody i ptaków (oczywiście odpowiednio ściszone) ![]() -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ladne, lekkie, czytelne: podoba mi sie
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Bardzo mi się podoba
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
A ja pozwole sie przyczepic. Do czego? Ano do prawdopodobnie duzej 'wagi' strony. 80% zawartosci strony bedzie obrazkami; jedynie tresc bedzie zwyklym tekstem. Zaladowanie takiej strony moze troszke potrwac... ale jesli chodzi o pomysl to jest jak najbardziej ok. Tylko pomysl troszke w przod... jak to potem bedzie wygladalo jako html...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już to obmyśliłem
![]() Ramka z tekstem będzie musiała być w <iframe>, reszta - całość jako pliki graficzne... -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Niekoniecznie tak musi być - można pokusić sie o dokładniejsze pocięcie layautu i użyc np Ajax - tu akurat świetnie się sprawdzi.
Pozdrawiam, -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Też myślałem o AJAX'ie, ale co ze starszymi przeglądarkami? - Ajax odpada
-------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
Eh. Jak wszyscy całe życie będa się starymi przeglądarkami martwili, to nigdy do niczego ni edojdziemy. Dlaczego producenci gier olewają starsze komputery?
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już to obmyśliłem ![]() Ramka z tekstem będzie musiała być w <iframe>, reszta - całość jako pliki graficzne... Też myślałem o AJAX'ie, ale co ze starszymi przeglądarkami? - Ajax odpada A co z nowszymi przeglądarkami? <iframe> odpada, gdyż śmiem twierdzić, iż niezgodny on z xhtml jest. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A o overflow-y nie słyszeli? Ot, takie walidujące się <iframe>
![]() Layout dość schludny, aczkolwiek - jak pośrednio wspominali przedmówcy - nie przystosowany do dłuższych tekstów. Po prostu niepraktyczny. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tekst, który wsadziłem do projektu jest najdłuższym spośród tego, który będzie w innych działach. Pozatym ten iframe (który się waliduje w xhtml) będzie mógł mieć pionowy pasek przewijania... A iframe'a z tego co wiem obsługują i nowe, i stare przeglądarki. Jeszcze nie miałem z nim problemu. A z AJAX'em - owszem, pod np. Operą 8 nie do końca działa (albo wogóle nie działa)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, o co Ci chodzi z tym paskiem przewijania... Przecież wspomniany overflow da Ci taki sam efekt, jak iframe, z tym wyjątkiem, że będzie on zgdony z obecnymi zasadami projektowania stron w xhtml. Co z tego, że przeglądarki obsługują iframe? Trzeba zmieniać świat na lepszy, a nie korzystać z przestarzałych metod
![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze, ale przy zastosowaniu overflow, przy otwieraniu jakieś podstrony, strona będzie musiała się cała ładować od nowa. Przy iframe będzie się tylko ładowała jedna ramka.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona mi sie podoba
![]() pod np. Operą 8 nie do końca działa (albo wogóle nie działa) Widocznie nie umiales tego poprawnie napisac ;P -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykro mi ale ja mówię NIE. Moim zdaniem za jasne
![]() ![]() ![]() 5/10 ![]() ![]() ![]() Ten post edytował Kreton 14.08.2006, 19:51:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:12 |