![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o ocenę - www.pjozwiak.bielsko.win.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejna strona cmentarz.pl
![]() Napoczątku pomyślałem, że coś mi się stało z monitorem jak tam wlazłem... ![]() Strasznie smutna strona - brakuje tylko wielkiego napisu R.I.P... jedyny kolor to chyba ikonka w3c. Niemniej jednak trzeba przyznać, że jest dosyć funkcjonalna i nie przytłacza ilością objektów. Dobrze zorganizowana galeria i użytkownik "wie gdzie jest". Przede wszystkim (poza kolorami) strona nie odstrasza, a nawet zachęca do wczytania się w tekst. Kod znośny, napisane w divach xhtml. Bardzo dobrze - co najważniesze valid (nie patrzyłem w css) Ja na Twoim miejscu zrobiłbym jednak białe tło, i poszukał jakiegoś dobrego koloru łączącego biel, czerń i szary. Może być to blady czerwony, lub jeśli jest to strona poważna, bardziej spokojny kolor - może jakiś odcień zielonego? Żółty raczej by nie pasował. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Monitory czarno-białe są już na wymarciu...
-------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Mi się podoba. Lubie takie stronki.
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ludzie co z wami, tu chodzi o klimat, a tam są pokaywane zdjęcia zabytkowe, stare takżę czego się spodziewaliście, pasteli
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja bym proponował jakiś brąz, a może też sepię. W tedy też będzie ten klimat, a przynajmniej stronie nie będzie taka ponura.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za duzo tam masz gradient-ow, robi sie od nich mdlo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za wszystkie komentarze.
No tak - stosując taką kolorystykę chciałem wejść w klimat zabytkowych zdjęć. Docelowo takie kolory mają być tylko na podstronie ze starymi zdjęciami i historią, na innych powinno być weselej. (potęga CSS :-) ) Cytat Ja na Twoim miejscu zrobiłbym jednak białe tło, i poszukał jakiegoś dobrego koloru łączącego biel, czerń i szary. Może być to blady czerwony, lub jeśli jest to strona poważna, bardziej spokojny kolor - może jakiś odcień zielonego? Żółty raczej by nie pasował. Przyznaję jednak, że z kolorami i ogólnie z grafiką jestem na bakier, a więc jakby komuś się chciało zrobić print screena i trochę to stronę pokolorować i mi podesłać to byłbym bardzo wdzięczny. Wiadomo, że strona nie powinna odstraszać swoim wyglądem nawet daltonistów, ale ja większą uwagę przykładam do funkcjonalności i poprawności kodu. (co i tak nie zawsze się udaje :-( ) A tak na marginesie zapraszam do Bielska-Białej i pozdrawiam wszystkich użytkowników !IE. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Wszedlem na strone i nie wiedzialem oczym ona jest...
Krotka ale chyba cenna uwaga odemnie, zamiesc w topie informacje oczym to jest strona. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ludzie co z wami, tu chodzi o klimat, a tam są pokaywane zdjęcia zabytkowe, stare takżę czego się spodziewaliście, pasteli ![]() Nie. Stare nie znaczy czarno białe. Jest wiele innych kolorów, które tworzą świetny klimat wokół starych, zabytkowych zdjęć. Koncept czarno-biały przeraża raczej użytkownika, niż tworzy super klimat. Może te kolory nadawałyby się, ale w innych proporcjach. Niemniej jednak ciekawa stroka. Popracuj trochę, napewno coś wymyślisz ![]() Ten post edytował Master Miko 10.07.2006, 11:32:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ale po co ma pracować? Ja będzie żałoba narodowa, to wtedy walnie w kolorkach i też będzie piknie
![]() ![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Ale po co ma pracować? Bo strona w takich ilościach czarnego jest nieładna i zniechęca użytkownika. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:36 |